Marinad med colman´s

Tillbaka i rutan minsann! Har minsann saknat er! 😉 Tack för all empati och kloka ord ni kommer med. Nu tänkte jag berätta om en urgod marinad eller snarare tips på smaksättning till marinad och kött som ska på grillen.

Colman´s senapspulver (detta är inget reklaminlägg). Gjorde en enkelt olja/soya/balsamvinäger/salt & pepparmarinad i helgen och tillsatte 2 msk colman´s. Har ni använt den som smaksättning? Jösses va gott det blev. Inte på något sätt en smak av senap utan en djup, distinkt smak som jag tycker passar lite alldeles exra till just fläskkött då det framhäver smakerna till fullo. Här har jag marinerat fina skivor av karré och det blev vansinnigt gott kunde vi enstämmigt intyga allihopa runt bordet.

Bara som ett litet tips så tycker jag ni ska prova.
Testa också att vispa ner nån tesked i en kall vinegrette till sallad.

Riktigt fina skivor av karré.


Enkel marinad på olja/soya/balsamvinäger/salt & peppar, och ett par matskedar colman´s. Mängden justeras efter tycke och smak. 😛

  1. Tack för tipset. Har kört med samma gamla hemmagjorda marinad i 10 år så det är dags att uppdatera sig 🙂

  2. Det måste jag prova, letar ständigt efter nya varianter på marinader.

  3. Det låter spännande så det måste jag ju testa någon gång. :)Får man fråga hur mycket olja/soya och balsamvinäger du tar? Och vilken balsamvinäger du använder?

    1. Till ett kilo kött ungefär brukar jag ta (på en höft)
      1½ dl olja + 1 msk soya + 2 tsk balsamvinäger + några varv med svarpepparkvarnen, en nypa salt…
      /Linda

Lämna ett svar till Camilla.L Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..