Marinad med colmanÂŽs


Tillbaka i rutan minsann! Har minsann saknat er! 😉 Tack för all empati och kloka ord ni kommer med. Nu tĂ€nkte jag berĂ€tta om en urgod marinad eller snarare tips pĂ„ smaksĂ€ttning till marinad och kött som ska pĂ„ grillen.

ColmanŽs senapspulver(detta Àr inget reklaminlÀgg). Gjorde en enkelt olja/soya/balsamvinÀger/salt & pepparmarinad i helgen och tillsatte 2 msk colmanŽs. Har ni anvÀnt den som smaksÀttning? Jösses va gott det blev. Inte pÄ nÄgot sÀtt en smak av senap utan en djup, distinkt smak som jag tycker passar lite alldeles exra till just flÀskkött dÄ det framhÀver smakerna till fullo. HÀr har jag marinerat fina skivor av karré och det blev vansinnigt gott kunde vi enstÀmmigt intyga allihopa runt bordet.

Bara som ett litet tips sÄ tycker jag ni ska prova.
Testa ocksÄ att vispa ner nÄn tesked i en kall vinegrette till sallad.


Riktigt fina skivor av karré.


Enkel marinad pÄ olja/soya/balsamvinĂ€ger/salt & peppar, och ett par matskedar colmanÂŽs. MĂ€ngden justeras efter tycke och smak. 😛

5
0

Jag Àr usel pÄ att snabb-blogga, sÄ Àr det baraHej igen vÀrlden! Ja, uppkopplingen hÀr pÄ ön eller typ

(Öjkroken med omnejd)

har legat nere större delen av dagen/kvĂ€llen. SĂ„Ă„Ă„Ă„ frustrerande nĂ€r man Ă€r van att kolla facebook o kommentarer och uppdatering, mail och div
 Hur beroende Ă€r man egentligen?? Jag skall erkĂ€nna att jag ringt telia ett antal gĂ„nger bara för att fĂ„ bekrĂ€ftat att det Ă€r telias fel o inte vĂ„ran dator som knoppat in
 Först fick jag svar att felet skulle va Ă„tgĂ€rdat 21:00! Ringde igen 21:45 dĂ„ ingenting fortfarande fungerade o han i andra Ă€nden hade fĂ„tt mĂ„nga samtal frĂ„n borgholmsborna och felet som uppstĂ„tt berodde pĂ„ nĂ„got kort eller kretskort som jourteknikerna skulle fĂ„ levererat 23:30 ikvĂ€ll/natt


”SĂ„ gĂ„ du Ă„ lĂ€gg dig sĂ„ ska du se att de fungerar imorgon nĂ€r du vaknar!”

fick jag till svar! 😛

Hehe
 Vem sitter uppe o vĂ€ntar till 23:30 bara för att??

23:34 blinkade bredbandsmodemet igÄng och nu Àr allt som de ska igen!Nog om de!


Nu tÀnkte jag berÀtta hur dÄlig jag Àr pÄ att blogga kort och snabbt.

SĂ„dĂ€r fiffigt, kort och konsist och med bara EN mening och en bild eller tvÄ  Jag Ă€r skitdĂ„lig rent ut sagt pĂ„ de
 Å jag tycker inte om de heller skall erkĂ€nnas!

Att mobilblogga, (som jag nyss lĂ€rt mig
 Ja?!!) 😛 Det Ă€r ju smidigt och allt kan man göra direkt frĂ„n telefonen och bilderna tar man med telefonen och collage ocksĂ„ mm mm. DĂ„ kan jag ju blogga oftare var min tanke men de blev inte riktigt sĂ„. Det Ă€r vĂ€l inte min grej sĂ„dĂ€r pĂ„ allvar kan jag erkĂ€nna. Att jag har mina blogguppehĂ„ll beror ju faktiskt pĂ„ att jag har annat Ă„ pyssla med; Familjen och barnen och allt har sin tid.

Nu e de sommar och aktiviteter hela tiden, fullt upp utomhus och med loppis och jobb och det blir bara inte av att jag sÀtter mig och fixar med bilder och inlÀgg helt enkelt nÀr allt runtomkring pockar pÄ min uppmÀrksamhet


Har jag inte tid att blogga sĂ„ har jag inte
 O dĂ„ har jag inte tid att mobilblogga heller
 Ganska logiskt. För de tar ju sin tid det ocksĂ„. Skillnaden Ă€r att man sitter djupt försjunken med telefonen o Ă€r ganska ”passiv” mot omvĂ€rlden, och de vill jag inte vara. Å jag vill heller inte bara slĂ€nga ut korta snabb-inlĂ€gg för det Ă€r inte JAG pĂ„ nĂ„t vis
 Hellre bloggar jag dĂ„ nĂ€r jag kĂ€nner att jag har tid och verkligen kan fokusera pĂ„ de jag gör till 100% Ă€n inte alls! Jag Ă€lskar ju min kryddburk och jag vill inte göra nĂ„t halvbra nĂ€r jag vet jag kan bĂ€ttre. Jag tror ni förstĂ„r hur jag menar


SÄ att mobilblogga Àr inte meningen att ersÀtta mina vanliga inlÀgg, bara som ett komplement. Mobilbloggar gör jag nÀr jag har tid och sÄ fÄr de förbli. Ja, dÄ vet ni! Nu bjuder jag pÄ lite ölandsbilder sÄlÀnge och Äterkommer imorgon. Tack o gonatt alla ni underbara!


Dom afrikanska marguriterna har Ă„terigen hittat hem till Öjkrokens blomlĂ„dor
 Jag bara Ă€lskar dom!!


Ölands vĂ€stra kustÄleklinta


Egby


En ölĂ€ndsk inventarie alias Kryddbruks-bloggerska i genuint cowboystuk! Den bjuder jag pÄ   Mobilfotad of course
 😉

11
0

SmörgÄslunch pÄ altanen

SmörgĂ„slunch i solen pĂ„ altanen! Riktigt skönt hĂ€r pĂ„ baksidan med ljumma vindar, inga flugor, inga mygg! Surdegsbröd med valnötter frĂ„n Köpingsvik konditori och finaste skĂ€rbrĂ€dan frĂ„n Norrland. (tack mamma) Äppeljuice och glada barn, det blir inte bĂ€ttre Ă€n sĂ„hĂ€r
 😛

6
0