Grilltime

grilltallrik, grillkol, grilla, grillat,

Vad gör ni ikväll? Här i Öjkroken har vi vigt eftermiddan/kvällen åt loppis och prarasoll-grillning i värsta skyfallet!

Musiken och vimlet från Köpingsvik hörs dovt borta i horisonten och livet leker!! Alla på sitt vis! 😛

Uppskivad skinkstek, marinerad i olja/soya/d’elidas/tomatpure/havssalt/peppar… Vitlökssmör, potatisgratäng, grillade majskolvar och en kall USA/gräddfilssås. Vi är mer än nöjda och kommer ta en tidig kväll…

Imorgon håller vi loppisen öppen 11-14, sen styr vi kosan mot norra Öland liksom våra sedvanliga utflykter… Det är ju söndag! 😉

 1. Vi grillade också igår kväll. Hjortfile, majs, zucchini och halloumi. Till det blev det färskpotatis (eller nypotatis som vi kallar det på Åland). Supergott!
  Men idag är det tyvärr inget grillväder..

 2. Kaija skriver:

  Åh, blir så sugen på att grilla, men griniga grannar i höghuset uppskattar inte oset 😉 På midsommar grillade vi såklart iaf (ja, inte här hemma då…). Jag köpte, på vinst och förlust, en bit kött som hette ”picanha” (på Willys för 129 kr/kg), tydligen en brasiliansk grillgrej, typ en rostas med kappa. Blandade en egen marinad och det blev JÄTTEGOTT, köttet var mört och saftigt… har du provat?

 3. Vi har varit hemma hela dagen. Det har varit rätt så skönt faktiskt. Däremot så bjöd vi hit min svärmor på grillat under kvällen. Tack och liv har vi altan med tak för det regnade som bara den.
  Önskar dig en fortsatt midsommarhelg.

 4. Vilken mumsig grillning! Synd på regnet!

  I eftermiddags avtog duggandet här hemma så vi åkte ut och bara åkte. Åkte på landsvägarna, beundrade naturen och stannade vid havet, kastade plupp och undersökte stranden. Sedan blev det glass- och lekstopp vid en marina för att åka iväg och köpa hamburgare och ta med det som picknick till en annan sandstrand. En härlig kväll blev det med familjemys!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..