Plockmat, tårta och en fjälla…

Tiden! Vart tog tiden vägen?? Den verkligen RUSAR fram!! Det är midsommar nästa vecka, hallå? Hänger inte med alls. Här hemma händer de grejer om vartannat hela tiden, o det ena nya upptåget avlöser det andra. Skolavslutning och sommarlovstart har vi betat av i alla fall. Här kommer den tillhörande plocktallriken på avslutningskvällen. Krustader med viltost, chili och rökt skinka. Potatissallad, rostbiff, St Agur, brie, melon, vindruvor, jordgubbar och kex.

Och den traditionella tårtan förstås. Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar! Vad är väl godare än en klassisk jordgubbstårta med hembakad tårtbotten?

Vad händer mer?
ÄNNU ett litet nytillskott har anlänt till familjen! – ”Fjällan”
Eller litet och litet… Hon är bautastor!! 😉


Jordgubbstårtan!


”Fjällan” är en 16 mån gammal honkatt som nyligen haft en kull ungar men som inte finns mer. Hon är lite sorgsen och deppig och när vi träffade henne första gången så skuttade hon rakt in i hjärtat! Så tillgiven och lugn, men lite ledsen i ögat och passade inte riktigt in där hon bodde förut. ”Henne vill jag ha sa jag!”

-”Du får henne!!”…

Efter ett snabbt men enigt överläggande med kära maken så ”blev de som de blev”… Nu är hon hemma. Avmaskad, ren och fin, och fått en dos med fästing och loppmedel. Fjällan fick hon heta då hon är vacker och ståtlig som en varg, fina vita fjällränder och illgröna ögon… 😉

Nu ligger hon här bredvid mig och har bekantat sig med båda våra andra katter; Alfred & Ida. Dalton har hon också ”pussat på kinden” så allt är frid och fröjd och jag hoppas hon ska trivas här hos oss med gubben Alfred och lilla yrvädret Ida som hon kan fostra, då kanske hennes mamma-hjärta blir helt igen…

Kastrera både flickorna står på tur, sen får de va nog med katter här! 😛

 1. Oj, vad jag gillar jordgubbar. Kan inte få nog av jordgubbar den här tiden på året. Nu har ju dessutom de svenska gubbarna kommit, det är lyx det! Men jag tycker ändå att det är lite märkligt att man inte tröttnar på jordgubbar, med tanke på hur många liter man sätter i sig varje sommar.Gjorde den här glassen för ett tag sedan och har haft den i frysen. Helt perfekt att ta fram idag och bjuda barnen på när solen skiner och det är fantastiskt varmt och skönt. Sommar när den är som bäst med hemgjord glass på de godaste gubbarna.Jordgubbsglass 4 ägg1 dl strösocker1 vaniljstång1 citron, skalet2 dl vispgrädde2 dl grekisk yoghurt1½ dl mixade jordgubbar1. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).2. Vispa äggulor, strösocker, frön från urskrapad vaniljstång och rivet citronskal ljust och krämigt.3. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurt och jordgubbsmos5. Blanda försiktigt samman äggsmeten, gräddsmeten och de uppvispade äggvitorna.6. Fyll små glasskålar med glassmet och frys 3-4 timmar.7. Skölj formarna med varmt vatten innan servering så lossnar de enkelt.Har glassen varit fryst längre låt den tina 30 minuter före servering.

 2. Diana skriver:

  grattis till Fjällan… du har ett gott hjärta…

  såg häromdagen en kvinna som hoppade ur bilen mitt i centrala stan (kungsbacka) sätter på varningsblinkers och stannar trafiken i båda riktningar… bara för att rädda en igelkott som gick över vägen…
  jag blev så varm i hjärtat… (ni tillhör samma kategori nu <3)

  hon e jättevacker… 🙂 ha en skön sommar… kram

 3. Eve skriver:

  Åh vad härligt med god mat och mumsig jordgubbstårta! Mitt hjärta blir alldeles varmt och ögonen fylls av tårar för lilla Fjällan. Att vara en ledsen katt är aldrig roligt, hoppas hon blir lycklig hos er! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..