Pasta & köttfärssås, när det enkla blir ännu enklare…


Nu ska ni få höra lite vad som händer och sker här på ön. Helgen har varit alldeles strålande fin! Soligt och varmt och vi har öppnat loppis i ett av garagen och har haft fullt upp med att rensa och bära ut och ställa upp prylar och grejer och gud och hans moster… Jösses vad vi har samlat på oss alltså!! Nu står loppisen öppen så fort vi är hemma så ni som har vägarna förbi Öjkroken (skyltat) är sååå välkomna! 😛 Ska ha öppet hela sommaren är det tänkt, iaf till slutet av juli då nya pärlan kommer hem och vill ha sig ett garage…

I och med att vi till stor del har varit ute hela helgen så har även maten lagats utomhus. Spagetti och köttfärsås är i vanliga fall en klassisk måndagsmiddag här hemma hos oss men det går lika bra med pasta och att man gör ”allt i ett” som vi gjort här på muurikkan. Den står fortfarande kvar ovanpå grilltunnan för de va väldigt vilken behaglig arbetställning det var och så lättare att hålla sig ifrån myggen.

Snart ska även sommarköket få sin premiär, så fort vi blir klara med altanen bara… 😉


Ett paket jag beställt från Syster lycklig har också anlänt, de ska ni också få kika närmare på snart! 😉

Nu ska jag jobba ett långpass igen, sen är det viktig saker att styra upp dagarna som följer, klädshoppning till barnen och deras skolavslutning på torsdag. Klänningar, tröjor och skor ska provas och så en tårta ska jag klura på och fixa till… Sen ska de väl limmas lösnaglar och lackas och håret ska plattas och sprayas och snygg-kepsen ska fram och ditt och datt! 😛 En och annan cadillac också misstänker jag… Sen är det sommarlov på fredag!! HELT UNDERBART!! Blir det sol o värme så har jag lovat dom stranden och det ser jag fram emot!

Ja, då vet ni lite vad jag pysslat med och ska pyssla med. Hur har ni det själva? 

 • Har era barn slutat skolan än (ni som har barn)?
 • Nån som börjat sin semester?
 • Nån som tänker åka hit till Öland i sommar?

Jag vet att ni är många som mailar och frågar om tips rörande Öland om stugor och vandrarhem och restauranger, sevärdheter mm. Jag ska försöka sätta ihop ett samlat inlägg om detta inom det närmsta, det lovar jag. Må så gott så länge allihopa, och lämna gärna en rad eller två så blir jag såååå glad!

 1. Kokar du pastan i köttfärssåsen?
  Att jag aldrig tänkt på det någon gång, så smart!

  Synd att man inte kan ha en muurikka i lägenheten

 2. Lena skriver:

  Tack för all inspiration. Följer din blogg regelbundet. När fantasin tryter här hemma då kollar jag runt lite extra bland dina recpt och vips så tycker jag det är roligt att laga mat igen.

 3. Anna skriver:

  Hej! Vill bara säga att jag ÄLSKAR din blogg 🙂
  Vi brukar boka stuga på öland varje är…tyvärr blev det inte förra året, men i år ska vi dit! Fått massa tips på vad man kan besöka på öland, så får leta upp platserna när vi kommer :)Lycka till med loppisen! Kram

 4. Dottern har sommarlov (fast jobbar), själv knotar vi på och jobbar nästan en månad till.

  Fast det gör ingenting för vi har så kallt här uppe (Norrbotten) fortfarande.

  Jag är jättesugen på Ölands-tripp, inte minst tack vare dina fina blogginlägg under åren som gått 🙂

  Lycka till med loppisen!

 5. Sara skriver:

  Jag har också suttit och dreglat på Syster Lycklig´s hemsida. Så mycket fint! 🙂
  Själv har jag sommarlov! Jobbar i en skolrestaurang och vi hade avslutning i fredags. Mina barn slutar i morgon.
  Det ser verkligen härligt ut allt som du gör på din Muurikka (stavas det så?) När jag bor i hus ska jag också ha en sån!! Verkar underbart! Kram till er och hoppas ni får en fin avslutning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..