Pasta & köttfärssås, när det enkla blir ännu enklare…


Nu ska ni få höra lite vad som händer och sker här på ön. Helgen har varit alldeles strålande fin! Soligt och varmt och vi har öppnat loppis i ett av garagen och har haft fullt upp med att rensa och bära ut och ställa upp prylar och grejer och gud och hans moster… Jösses vad vi har samlat på oss alltså!! Nu står loppisen öppen så fort vi är hemma så ni som har vägarna förbi Öjkroken (skyltat) är sååå välkomna! 😛 Ska ha öppet hela sommaren är det tänkt, iaf till slutet av juli då nya pärlan kommer hem och vill ha sig ett garage…

I och med att vi till stor del har varit ute hela helgen så har även maten lagats utomhus. Spagetti och köttfärsås är i vanliga fall en klassisk måndagsmiddag här hemma hos oss men det går lika bra med pasta och att man gör ”allt i ett” som vi gjort här på muurikkan. Den står fortfarande kvar ovanpå grilltunnan för de va väldigt vilken behaglig arbetställning det var och så lättare att hålla sig ifrån myggen.

Snart ska även sommarköket få sin premiär, så fort vi blir klara med altanen bara… 😉


Ett paket jag beställt från Syster lycklig har också anlänt, de ska ni också få kika närmare på snart! 😉

Nu ska jag jobba ett långpass igen, sen är det viktig saker att styra upp dagarna som följer, klädshoppning till barnen och deras skolavslutning på torsdag. Klänningar, tröjor och skor ska provas och så en tårta ska jag klura på och fixa till… Sen ska de väl limmas lösnaglar och lackas och håret ska plattas och sprayas och snygg-kepsen ska fram och ditt och datt! 😛 En och annan cadillac också misstänker jag… Sen är det sommarlov på fredag!! HELT UNDERBART!! Blir det sol o värme så har jag lovat dom stranden och det ser jag fram emot!

Ja, då vet ni lite vad jag pysslat med och ska pyssla med. Hur har ni det själva? 

 • Har era barn slutat skolan än (ni som har barn)?
 • Nån som börjat sin semester?
 • Nån som tänker åka hit till Öland i sommar?

Jag vet att ni är många som mailar och frågar om tips rörande Öland om stugor och vandrarhem och restauranger, sevärdheter mm. Jag ska försöka sätta ihop ett samlat inlägg om detta inom det närmsta, det lovar jag. Må så gott så länge allihopa, och lämna gärna en rad eller två så blir jag såååå glad!

 1. Vad gott det ser ut Linda, som alltid =)
  Jag blir grymt sugen på att beställa hem lite prylar från syster lycklig, jag med.

  Vet inte om du har gjort något inlägg tidigare om detta men jag undrar om du skulle kunna visa hur man gör hemmagjord leverpastej samt laxpaté? Jag har funderat på att göra laxpaté till midsommar men vet inte alls hur man gör.

  Kramar Stella

 2. Pasta och köttfärssås är så gott. Det är en sån rätt som jag riktigt kan gå och sukta efter. Tur att det är så lätt att fixa i ordning.

  På min skola/fritids där jag arbetar så har de skolavslutning på torsdag och sen efter det jobbar jag i tre veckor till innan jag går på semester. *längtar*

  Tyvärr har jag ingen tripp till Öland inplanerad i år men det är ett semestermål som jag gärna skulle vilka komma tillbaka till. Var där i maj för cirka tio år sen så det börjar bli dags för ett återbesök. Dock inte i år men jag ser fram emot en Ölandsguide ändå.

  Ha en fortsatt fin vecka och ha en trevlig skolavslutning med dina guldklimpar till barn. Kram!

 3. Gokväll!
  Tänk, jag har precis bokat en vecka på Öland:-) Ska bli så mysigt att upptäcka ön lite mer, då jag mest varit i Borgholm under mina tidigare besök…Jag och min man träffades på ön och vi firar 20 (!!) år i år så det blir ju en liten nostalgisk tripp:-)

  Skolavlsutningen är i morgon och klänningarna är nystrukna. Mysigt!

  ha en fin kväll!

  Christin

 4. Allt som du lagar ser alltid så gott ut! Jag har läst din blogg i säkert 1 år å jag är så glad att jag hittade den:) jag ska faktiskt till Öland några dagar i juli, å blandannat gå på hundutställning! Åker alltid till Öland varje sommar, bor i Karlskrona så är ju inte så långt heller!

 5. Så skönt att rensa ut, det behöver man verkligen med jämna mellanrum! Vi funderar på att stå på torget i stan där det är fritt fram att plocka fram ett bord och ha loppis. Finns en hel del grej att bli av med.

  Semestern väntar lite på sej, 3 veckor kvar att jobba sen drar vi till Bali, ska bli så underbart skönt!!!

 6. Det ser verkligen gott ut!

  I morgon åker vi med båten till Finland. Det är bara en 23 timmars kryssning men det ska bli så skönt! Hoppas på fint väder även på sjön. Hoppas du o de dina får en fin dag i morgon 🙂

 7. Gud så mumsigt det såg ut!!!! Jag älaskar pasta och köttfärssås så jag blev riktigt hungrig på kvällskvisten.
  Nope, min småttingar går fortfarande på förskola, men ihöst ska min stora tös börja förskoleklass, spännande värre! 🙂
  Jag jobbar i knappt 3 veckor till sedan blir det semester i 6 veckor, underbart!

  Tack för en underbar inspirationskälla!

 8. Jag vill verkligen också ha en Muurikka! Det får bli en sommarönskning.

  Vi ska troligtvis till Öland redan till helgen. Här är skolavslutningen på fredag och vi sticker direkt efter den till Kalmar. Äldsta dottern bor där och vi tänker låna lägenheten över helgen eftersom hon själv befinner sig någonstans längs Route 66…

  Mren det blir många fler resor till Öland under sommaren hoppas jag!

 9. Jag har också suttit och dreglat på Syster Lycklig´s hemsida. Så mycket fint! 🙂
  Själv har jag sommarlov! Jobbar i en skolrestaurang och vi hade avslutning i fredags. Mina barn slutar i morgon.
  Det ser verkligen härligt ut allt som du gör på din Muurikka (stavas det så?) När jag bor i hus ska jag också ha en sån!! Verkar underbart! Kram till er och hoppas ni får en fin avslutning.

 10. Dottern har sommarlov (fast jobbar), själv knotar vi på och jobbar nästan en månad till.

  Fast det gör ingenting för vi har så kallt här uppe (Norrbotten) fortfarande.

  Jag är jättesugen på Ölands-tripp, inte minst tack vare dina fina blogginlägg under åren som gått 🙂

  Lycka till med loppisen!

 11. Hej! Vill bara säga att jag ÄLSKAR din blogg 🙂
  Vi brukar boka stuga på öland varje är…tyvärr blev det inte förra året, men i år ska vi dit! Fått massa tips på vad man kan besöka på öland, så får leta upp platserna när vi kommer :)Lycka till med loppisen! Kram

 12. Tack för all inspiration. Följer din blogg regelbundet. När fantasin tryter här hemma då kollar jag runt lite extra bland dina recpt och vips så tycker jag det är roligt att laga mat igen.

 13. Kokar du pastan i köttfärssåsen?
  Att jag aldrig tänkt på det någon gång, så smart!

  Synd att man inte kan ha en muurikka i lägenheten

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..