Egg McMuffin


Nu har jag gjort Egg McMuffins! Inte ett dugg svårt och sååå, jag säger då bara sååå mycket godare än McDonalds egna som ibland kan vara lite ”gummi-aktig” om ni provat?

Dessa gjorde jag i muffinmakern och de blev frasiga, mjuka, och ägget sådär perfekt som man själv vill ha det. Lite mjuk och rinnig äggula tycker jag är godast och det är bara tiden i muffinmakern som justerar detta. Öppna och tjuvkika lite då å då, sen tar du upp dom när dom är helt perfekt i ditt tycke. Brödet blir inte på något sätt bränt eller hårt utan mer frasigt i kanterna och mjukt, som nybakade!

Ja, har man ingen muffinmaker (eller kanske har du turen att vinna en?!), så hade jag provat att göra detta i en vanlig liten rund portionsform i ugnen. Finns ju oändliga många storlekar och formar i porslin som är ugnsfasta som funkar att göra i små portionsstorlekar. Tex. Le creuset´s små ramikiner, suffléformar, pannacottaformar, eller i en helt vanlig temugg?! Å sen skjuts in i ugnen med dom istället!

Jag använde mig utav Frisco hamburgerbröd för de låg så passande i brödlådan så jag tog ut små rundlar av dem med botten och lock i ett. Lite smör på bottenbrödet, en skiva smältost/emmentaler alt. cheddar, (ta ut runda formar med ett upp & nedvänt glas). Peta ner botten + ostskiva i hälften av hålen på muffinmakern. Knäck ett ägg på varje (litet ägg). Lägg locken i dom övriga tre tomma hålen så de får lite krispig yta. Stäng locket några minuter och kolla till äggen då och då och ta upp när dom är helt perfekta i ditt tycke.

Lite salt och peppar på ägget, sen på med locket! Klart! 😛

TIPS!!
Klipp långa remsor av bakplåtpapper som du lägger i botten och låter flikarna sticka upp på varje sida, då lyfter du enkelt du upp din muffins hel, rund och fin utan att bränna fingrarna dessutom. Fiffigt tips jag kom på i efterhand såklart! 😉

Egg McMuffins; Bröd, ägg, ost…

Bottenbröd + ost, knäck ägget ovanpå och grädda locket vid sidan om så det blir mjukt och krispigt!

Såhär!

Sen när det är klart, blir det såhär! På med lite salt och peppar på ägget och lägg på locket.

Färdigt!

Och naturligtvis en insider-bild också… 😛

 1. Oj, vad lätt det såg ut. Älskar mc donalds egg mcmuffin så dessa blir nog extra goda. vårt att prova. mste bara införskaffa mig en muffinmaker först. har ändå alltid velat ha en

 2. Linda skriver:

  Men så gott det ser ut. Kan tänka mig att köpa en maker till detta istället. Muffins är inte min grej, men det blev dina mackor. Mmmmm…..

 3. Karina skriver:

  Jag köpte en bok med bara muffins recept igår, skulle ju vara suveränt att ha en Muffinmaker! Vilken trevlig uppfinning!

 4. Egg McMuffin har jag aldrig sett och således också inte smakat, men det ser jättegott ut! Jag hade nog slängt på lite knaperstekt bacon också…

  Om man inte har en muffinmaker och hamburgerbröd osv. är en god *äggochbrödvariant* ett recept jag snappade upp i filmen Mångalen med Cher på sent 80-tal: i mitten på en skiva vitt bröd gör du ett hål med ett litet glas, stek brödet i smör med ett ägg i hålet, vänd försiktigt så att gulan håller (om du gillar det) och låt den runda brödbiten du tagit ut steka med vid sidan. Peppra och salta efter tycke och smak.

 5. Sanna skriver:

  Vilken rolig grej att göra! Ser supersmarrigt ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..