Morotskaka med philadelphiafrosting, valnötter & jordgubbar


Visst var det morotskaka ni gissade på! En av de få mjuka kakor som jag verkligen älskar, å då menar jag VERKLIGEN älskar!! Det är mammas recept som hon alltid gör till jul. En tung, mastig botten, saftig och med mycket smak av kanel, och så frostingen med philadelphiaost och knapriga valnötter… Mmmm… 😛 Blir inte bättre än så!

Den ska vara riktigt kylskåpskall också och är absolut godast dagen efter, lite som kladdkaka. Den går utmärkt att frysa med frostingen på. Täck med plastfolie bara. Här har Joline och jag piffat till den lite med valnötter och färska jordgubbar… Grymt farligt att ha den stå i kylen för jag går och knycker en bit lite då och då, men det är så gott, förresten så är det ju lördag idag! 😛

Ha en toppenfin helg nu. Lite senare ska jag visa er en kanonsida jag hittade på nätet… Retro, 50-tal, kökstillbehör, bakgrejer, plåtburkar och gud vet allt… Ni ska få se sen! 😉 Så long på en stund!

Det här behöver du :
3 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl matolja
4 dl rivna morötter

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv morötterna.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form eller en form med bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen ca 50 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler.

Bred på glasyren på kakan när den svalnat något.Garnera med valnötter och jordgubbar.

Frostingen, bara att vispa ihop med elvispen! 
1 ask philadelphiaost (200 gram)
2 msk smör
3-4 dl florsocker
en gnutta vaniljsocker
ev. lite rivet citronskal + saft

Denna morotskaka brukar jag baka i rund springform (diam ca 25cm) men nu gjorde jag den i en vanlig, mindre gratängform av glas med bakplåtspapper i botten. Vänd kakan upp&ner i formen och bred på frostingen.

Ät och njut…

 

 1. En undran.. ska morötterna rivas på den ”fina” eller lite grova sidan? ..

 2. Jenny skriver:

  Här hemma står morotskakan också hööögt upp på listan..!:D Och din, tillpiffad med jordgubbar så himla somrig och dregelvarnande ut;)

 3. Jag gillar faktiskt morotskaka, det trodde jag aldrig när jag såg receptet första gången; gillar varken kryddorna eller rårivna morötter! Men poängen är att det inte smakar morötter, utan är en väldigt saftig och god kaka. Men det ska vara utan frosting för min del.
  Men kladdkaka med hackade chokladbitar i kommer nog på första plats för min del. 🙂

  Och förresten: stort tack för det underbara receptet på schweizernötcookies. De var helt fantastiska, de godaste kakor jag någonsin ätit och helt livsfarliga! 🙂

 4. Lena skriver:

  Herre guuuud va god ser ut. Tack för finfint recept, hamnar överst i min lilla samling!

 5. Ååh, visst är det så – morotskaka är verkligen toppengott! Vad härligt med jordgubbar också, det ser riktigt somrigt ut <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..