Muffins maker!


Visst var det en muffins-maskin! 😛 Eller muffins maker dĂ„! Kul pryl faktiskt. Jag fick den av Nicke i söndags som liten present pĂ„ vĂ€r bröllopsdag och idag har vi provat!

Hade googlat lite om den och lÀs bÄde bra och dÄliga omdömen och Àven era kommentarer pÄ gissningarna. HÀr kommer mitt betyg, hur det gick och vad jag tyckte!

Vi börjar med det som Àr BRA : 

  • Det gĂ„r snabbt, 6 minuter för vanliga klassiska vaniljmuffins. 8 minuter för lite mastigare chokladmuffins.
  • Det behövs inga pappersformar, det slĂ€pper jĂ€ttelĂ€tt Ă€ven om innehĂ„llet i muffinsarna Ă€r lite kladdigt (knĂ€ckkulor tex) sĂ„ Ă€r det bara att tippa den lite lĂ€tt pĂ„ sidan sĂ„ lossnar dom.
  • Konsistensen blir genomgĂ„ende densamma i hela muffinsen.
  • Höga och fina. (Fyll smet upp till kanten)
  • Absolut inte sega och trĂ„kiga i smaken, jĂ€ttegoda och saftiga!
  • Perfekt till att göra cupcakes av dĂ„ de hĂ„ller fin, hög form och jĂ€mn konsistens.

Minus? 

Ett litet minus som jag hört mÄnga sÀga var att den bara grÀddade 6st Ät gÄngen, men jag tycker inte alls det var nÄgot problem eftersom det gick sÄ snabbt att grÀdda dom och en större kökspryl skulle bara bli otymplig i köket vilket oftast resulterar i att man till slut stoppar in den i skafferiet och sen blir den stÄende dÀr.

Ett annat minus jag hört mĂ„nga sĂ€ga Ă€r att det inte blir sĂ„ fin yta som i ugnen. Mmm
 Men det tyckte jag nog att det blev Ă€ndĂ„ faktiskt. Ja, ni fĂ„r se sjĂ€lva pĂ„ bilderna och avgöra.

Det enda minus jag skulle kunna tĂ€nka mig Ă€r att jag gĂ€rna vill ta loss sjĂ€lva formarna (botten + lock) för rengöring, men dom sitter med skruv. Dock verkar den inte speciellt svĂ„r att fĂ„ ren. Bara lĂ„ta den svalna och sen torka med hushĂ„llspapper, men om man tĂ€nker sig fyllning som vaniljkrĂ€m, hallonsylt, blĂ„bĂ€r etc
 Ja, ni fattar hur jag tĂ€nker men det Ă€r faktiskt det enda jag önskade var annorlunda. Är helnöjd med min muffinsmaskin! 😛

De muffins vi gjorde idag gjordes utifrÄn ett standardrecept jag brukar anvÀnda mig av för att fÄ höga och fina muffins. Inget vispade, utan smeten ska bara röras ihop. Torra ingredienser blandas med blöta och sen smaksÀtter man efter eget önskemÄl.

12 st
Det hÀr behöver du :  
Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Blöta :
125 gram smÀlt el. rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
1 Àgg

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom tvÄ med sked, inte vispa!

Sen fördelade jag smeten i tvÄ skÄlar för att smaksÀtta hÀlften med kakao och knÀckkulor. Chokladsmeten blev vÀldigt fast i konsistensen sÄ dÀr jag ökade pÄ med 2 msk yoghurt i den smeten. Sen grÀddade jag vanliga vanilj och choklad/knÀckmuffins. 12 st, totalt blev det!

Kakao & knÀckmuffins 
2 msk kakao
1 dl knÀckkulor
2 msk naturell yoghurt

Jag kom dessutom pĂ„ en massa annat jag ocksĂ„ mĂ„ste prova sĂ„som; Egg Mc muffins!? SmĂ„ minipajer, chokladfondant, engelska scones, fyllda munkar, pannkaksmuffins, yorkshirepudding, ostkaka, och smĂ„frallor? Kan bli spĂ€nnande! 😉


Dessa chokladmuffins fick grĂ€ddas 8 min, och dĂ„ ser ni att det Ă€ndĂ„ Ă€r lite kladdiga i mitten. Å genast kom jag pĂ„ att denna maskin mĂ„ste ju va helt perfekt till Ă€ven chokladfondant, kanske 5-6 min dĂ„?! 😉