Rabarberpaj & glass, eller rabarberpajglass?


Kommer ni ihåg rabarpajen jag gjorde med knäckigt täcke härom dan?

Om man tar det sista som blev över i pajformen och skrapar noga och ser till att få med allt knäckigt sockriga som fastnat runt kanterna och så rör man ihop det, pyttsar ner i en skål och ställer i kylen och tänker ”…det är ju synd att slänga”!

DÅ ska ni prova denna glass!
Rabarberpajglassen, gjord i ett nafs och ”allt-i-ett” kan liksom inte bli mer än 10 rätt! Du får både rabarberna, det söta, syrliga och det smälta knäckiga sockret och pajdegen, ja alltihop i en och samma glass! Fiffigt inte sant?

Detta är Joline dessert till vår bröllopsdag då hon stod för 2-rätters menyn!

Rabarberpajglass (3-minutersglass med kondenserad mjölk)
Det här behöver du : 

5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 skål rabarpaj, mängden är inte så noga

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden. Rör ner rabarberpajen lite ojämnt.
Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.

Överbliven rabarberpaj blir nu rabarberpajglass! 😛

3 st ingredienser!

Rör ner lite ojämnt i glassmeten.

Täck med dubbla lager plastfolie och in i frysen.

Sådärja, håll med om att det ser gott och, för att inte tala om hur det smakade. Här ser ni också maränger i botten av skålen! 😉

 

  1. Anna skriver:

    Det här måste jag testa, kanske redan till helgen. Tack för receptet!

  2. Provade detta igår…blev vansinnigt gott…använde en smulpaj med rabarber…blev så bra med kombinationen av len glass med pajsmulor i…mums…kommer garanterat göras fler gånger…

  3. Länkade denna sida till min facebook, hoppas att det inte gjorde något annars får du säga till.
    Ska göra glassen fast med jordgubbar och rabarber och knäcktäcke. Kommer bli supergott tror jag!

  4. Verkar hur smarrigt som helst, det måste testas!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..