Joline lagar 2-rätters på vår bröllopsdag! Frikadeller i tomatsås med spagetti
Papper, bomull, läder, blomster, trä och SOCKER! Idag firar jag och min älskade Nicke 6-årig bröllopsdag! Sockerbröllop minsann!
Min underbara själsfrände i vått och torrt, du som alltid finns vid min sida, du är mitt allt och jag älskar dig såååå… 😛 Tack för att du finns och för att du är du!
Helgen har bara svischat förbi. Jag är inte alls så piggelin (pga borrelia) som jag var i förra veckan trots antibiotika. Har ont i varenda lite muskel som om jag sprungit maraton i en vecka, åkt vattenskidor, utövat karate, hästhoppning och brottning på samma gång och som grädde på moset blivit totalt överkörd och tillplattad av en ångvält…. Njooo, så känns det faktiskt! 😉 Haha! Febern den kommer å går, så mitt i sommarvärmen så är det jag som börjar frysa trots 23 grader i skuggan… *skakar på huvudet* Men de blir väl bättre snart!
Joline har länge pratat om att hon vill laga mat åt oss på vår bröllopsdag. I vanliga fall brukar vi alltid gå ut och äta på tu man hand men i år fick lill-kocken här hemma stå för menyn och det gjorde hon alldeles lysande med en kanonfin 2-rätters meny.
Lady & Lufsen som hon kallat oss idag, självklart skulle vi ha frikadeller i tomatsås med spagetti. Det blir inte mer romantiskt än så och vi är väldigt glada och nöjda för allt, finaste Joline du är så duktig i köket och allt du planerat och fixat med. Vi åt tills vi storknade så gott det var. Det godaste på länge.
Och mors dag har det såklart firats >>
Och presenten från Nicke ska ni också få se här på Kryddburken…
Det här behöver du :
800 gram bandfärs
En skvätt vatten (knappt 1 dl)
1 msk potatismjöl
1 msk malen söt paprika
1 msk tomatpuré
2 tsk salt
½ tsk malen vitpeppar
några varv med svartpepparkvarnen
1 liter kraftig köttbuljong (egen el. tärning/fond + vatten)
Tomatsås :
2 burkar mutti finkrossade tomater
1 dl ketchup
1 tsk D´Elidas chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk malen vitpeppar
Salt & en gnutta socker
½ dl grädde för att runda av smaken
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till frikadellerna.
Koka upp 1 liter köttbuljong. Rulla och lägg i den kokande buljongen ca 1 min. Lägg upp på fat med hålslev efter hand. Använd buljongen som bas till tomatsåsen och tillsätt ingredienserna till denna och låt koka upp. Lägg i frikadellerna och sjud på svag värme ca 10-15 min under tiden spagettin kokar. Servera! Toppa med färsk timjan och riven ost.
Herr blåbär och fru päron firar sin 6:e bröllopsdag som enligt sägen heter ”socker-bröllop” denna dag! 😉
(Joline)
Frikadeller som fått ett litet uppkok i en kryddig buljong ska snart hoppa ner i den goda tomatsåsen.
Lägg ner frikadellerna i tomatåsen och koka spagettin under tiden så blir allt klart samtidigt!
Frikadellerna som får puttra färdigt i en ljuvlig tomatsås.
Lady & Lufsen middag till mor & far på deras bröllopsdag!
Det är kärlek…