ANNONS

Lasagne

/

Då var det dags för söndagsmiddag! Idag har jag kokat en härligt mustig köttfärssås och en fin bechamel till kvällens middag; Lasagne! Det var jättelänge sen vi hade lasagne nu så det var väl på tiden, det är ju sååå gott och perfekt med lite matlådor till veckan också. Färsk lasagnepasta är perfekt och himla smidigt att använda, mycket godare än torra lasagneplattor dessutom.

När jag gör lasagne brukar det oftast bli av överbliven köttfärssås som redan står färdig i kylen, men idag gjorde jag köttfärssås enbart för lasagnens skull och då gör jag liiite annorlunda mot vad jag brukar… Såhär;

Köttfärssåsen innehåller förutom nötfärs (800g); två gula lök, grovt hackade, 1 grovriven morot, massor av tomatpuré och en skvätt ketchup. Vitt vin och grädde. Salt, vitpeppar, en gnutta socker… Redning…

Bechamelsåsen kokar jag upp från en bottenredning av smör och vetemjöl, sen slår jag på mjölk till lagom såskonsistens. River ner massor med parmesanost, lite muskot, vitpeppar och salt sen får den stå och småputtra samtidigt som köttfärssåsen.


Färsen bryns tillsammans med gul lök, morot, tomatpuré och ketchup. Sen på med vitt vin och grädde och låt allt få puttra ihop ca 30-40 min.


Sen är köttfärssåsen klar.


Samtidigt kokar jag bechamelsåsen…


Dags att montera.


Lager för lager… Sås i botten och sås överst…


Härliga lasagne… 😉


Toppa med sås, och lite extra finriven parmesan.


En fräsch tomatsallad med majs, salladslök och krasse blir extra gott till! Likadan sallad som till gårdagens grilltallrik. Supergod!!


Grädda ca 30-35 min på 225 grader.


Smaklig måltid! Har du nån egen favoritingrediens i din lasagne? Dela gärna med dig! 😛

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00