Vitlöksfrästa champinjoner till köttfärssås

Dagens tips!
Piffa upp din köttfärssås med magiskt goda svampar… 😉
När köttfärssåsen är klar att servera fräser du snabbt på halverade champinjoner på burk i het stekpanna med lite smör, pressa ner en vitlöksklyfta och lite finhackad persilja, toppa sedan köttfärssåsen med detta i en lite hög bredvid osten….

Åhh så gott!! Det var dagens snabba de! 😛

 1. Inte bara du gillar burkchampinjoner Linda, även jag gör det och jag har alltid (skivade) burkchampinjoner i min köttfärssas. Nästa gang ska jag prova att fräsa dom i vitlök och servera till (istället för i) köttfärssasen istället, da kan ju var och en bestämma hur mycket det ska smaka vitlök ocksa.

  Tills precis nu visste jag inte vad vi ska äta ikväll, men det blir nog varma mackor med vitlöksfrästa burkchampinjoner i lite stuvning… sa det kan bli ibland bara pga ett tips pa en ingrediens till en helt annan rätt 😉

 2. Supergott! Jag älskar champinjoner på burk, men ingen annan svamp, varken färsk el konserverad. Synd bara att burkchampinjoner har blivit så dyra, ca 15-20 kr för en liten burk. Ofta är det dålig kvalitet också, smakar tex mögel…

 3. Jag älskar också burkchampinjoner, men färska går mycket bra med. Frysta däremot gillar inte jag.
  Superfin sida Linda. Jag tittar in varje dag, minst en gång!!!

 4. Jahaja, köttfärssås och spagetti blir det till middag ikväll – det står det på menyn, Inga svampar i skafferiet idag, men vi lägger det på minnet tills nästa gång det vankas köttfärssås. Tack.

  Kockade till en av dina kycklinggrytor igår (med lite förändringar dock), riktigt gott blev det!

 5. Vilken trevlig idé. Själv föredrar jag färska champinjoner så det får det bli som tillbehör till köttfärssåsen nästa gång. Perfekt när man vill minska på kolhydraterna också. När vi åt champinjoner förra veckan sa sonen. Åh, kan vi inte äta svamp lite oftare. Absolut. Inga problem för mig:)

 6. Hej!
  Dina minipajer med spenat och pinjenötter, går de att förbereda en dag innan? Alltså gräddade och klara och bara förvara svalt och värma på dem lite innan servering?

  Tack på förhand!

  /Johanna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..