Falukorvs-kottar

Måndag igen och ny vecka. Vi kör väl en hederlig gammal klassiker då, falukorven! Här dock i en lite uppiffad version, väldigt uppskattad av speciellt den yngre skaran här hemma. 😛 Kottarna blev genast populära och med tillbehör som ugnsbakade kvisttomater, zucchini, majs och rödlök blev det dessutom en fräsch färgklick på middagsbordet.

4 port
Det här behöver du :
500 gram falukorv
400 gram kvisttomater
½ zucchini
Salt & peppar
1 burk majskorn
1 rödlök

GÖR SÅHÄR :
Skär falukorven i ca 2½ cm tjocka bitar. Skär ett rutmönster i varje bit, nästan ända ner. Lägg falukorvsbitarna med snittytan uppåt på ett ugnsfast fat. Tomater och zucchini får trängas runtomkring. Salta och peppra. Stek i ugn på 200 grader ca 25-30 min tills korven fått fin färg och blivit små ”kottar”. Ta ut formen och häll över en burk majskorv och skivad rödlök. Servea med spagetti, ris, potatismos etc.

Falukorv, tomat och zucchini.

Efter ca 30 min i ugnen.

Färdigt att serveras. Smaklig måltid!

 

 1. S skriver:

  Åååh, vad roligt!
  Och jag har ett till tips. Skär vanlig korv, wienerkorv eller vad man nu vill ha, i bitar och trä igenom okokt spaghetti som eventuellt delas på mitten. Koka enligt anvisningarna på förpackning. Klart!
  Det ser vansinnigt roligt ut.

 2. Anne skriver:

  Tack för det, det blev kvällens middag. Jättegott. 🙂 Vi åt bulgur till, och hade i majs och rödlök sista tio minuterna i ugnen.

 3. Emma skriver:

  Ser supergott ut och går säkert hem hos hela familjen! 🙂 Ska absolut testas nästa gång falukorv står på listan 🙂

 4. Anna skriver:

  Inspirationskälla!
  Var får du allt ifrån, jättkul att kunna servera korv på ett roligare sätt! Ser mycket roligare ut med Falukorvs kottar än bara skivor.

  Du är en ständig källa för inspiration!

  /Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..