Allt-i-en-panna-pytt-i-panna

Gomorron solstrålar! Tänkte väcka er smaklökar till liv med en rejäl panna hederlig husmanskost. När jag har rester kvar i kylen brukar jag ofta svänga ihop denna allt-i-ett-pytt-i-panna helt enligt Cajsa Warg; ”man tager vad man haver”.

Det finurliga med denna rätt är att allt tillagas i samma panna och serveras också därifrån, så minimalt med disk, god husman och kylen rensad! Bättre än så kan de väl inte bli? 😉

Det var faktiskt Jamie Oliver som från början inspirerade mig till det här för nåt år sen, då gjorde han ”Pan fried breakfast” med extra allt! Bacon, prinskorv, paprika, ägg, tomater, champinjoner… Egentligen var det inget frukostrecept från början utan ren och skär ”fyllemat” när man kommer hem från krogen mitt i natten! Ni kan ju ha det i bakhuvudet om suget skulle infinna sig framåt småtimmarna… 😛

Det här behöver du :
Kokt potatis
Falukorv el annan sort
Gul lök
Ägg
Persilja
Salt & peppar
ev. några stänk D´Elidas chilisås

GÖR SÅHÄR :
Skär potatis, korv och lök i bitar och stek i panna med lite smör så allt får fin färg. Knäck i äggen ”lite här å där” och låt vitan få stelna. Salta och peppra. Strö över persilja. Sätt på ett lock och ställ fram på bordet, då får du en perfekt, härligt krämig lite rinnig gula.

 

 1. Inko skriver:

  Det bästa som hänt för ett tag sen som gäller mat….
  Det är när jag ” snubblade ” över din helt underbara blogg.
  Jag gillar att laga mat…hemlagat från början till slut men det ska vara enkla och snabba rätter, speciellt under de hektiska vardagarna med familj och hästar. Hos dig hittar man allt detta när fantasin tryter.
  Lagade din Vitlöksdoftande Fläskfile förra veckan och det blev en stor succé för alla runt bordet.

  Ha en underbar eftermiddag

 2. Mona skriver:

  Aaaaaaaaaaaahhhhhhhh, blir sa otroligt galen av dina recept! Jag blir sa hungrig! Bor i Tanzania just nu och SAKNAR svensk mat… Varje gang jag laser din blogg blir jag lycklig (av dina recept) och ledsen (for att jag inte kan laga majoriteten pga att jag ar utomlands). Tack for att du bloggar och far mig att langta hem. Alskar svensk husman!!! Kurrar i magen just nu.

 3. Vad gott! Perfekt att göra på grillrester också!
  Ser att du stänker D´Elidas chilisås lite överallt. Själv brukar jag ha worchestershiresås till pytten, det är gott också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..