Lemon curd glass på 3 min med kondenserad mjölk


Vispa grädde, rör ner en burk kondenserad mjölk, tillsätt valfri smak och sen skjuts in i frysen! Denna glass är så oemotståndligt god och vansinnigt enkel att göra, nånting som barnen fixar i ett nafs och tar inte mer än 3 minuter så är den klar, bortsett från att den ska frysas då. Hemligheten är den där lilla burken med kondenserad mjölk, ni vet om man kokar hela burken i ett par timmar så blir det tjock, härlig kolasås, eller dulce de leche.

Denna konservburk hittar ni i vanlig mataffär, om inte så fråga. Till denna glass så ska inte burken koka utan den kondenserade mjölken rörs bara ner i vispad grädde så är det klart! Smaken och konsistensen är förtrollade krämig, len och alldeles underbar!! 😉

Nästa gång ska jag dock koka en burk och använda kolasåsen som smaksättning i glassen, de borde ju bli ren och skär fullträff?

Smaksättningen den här gången blev lemoncurd, eller citronkräm. Jag använde mig av en färdigköpt på burk och bara ripplade ner i smeten när jag hällt upp den i formen, kan säga att den var grymt fräsch i smaken och samtidigt len och krämig. Testa, testa, detta får ni bara inte missa!

Det här behöver du : 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
200 gram lemoncurd

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden.
Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.

Kondenserad mjölk rörs ner i den lättvispade grädden. Blanda om och häll upp i form.

Rör ner din smaksättning och dra med gaffel så den ripplar sig i smeten. Täck med plastfolie och frys in 5-6 timmar, du behöver inte röra i glassen.

Njuuuut…. 😛

 

  1. Verkligen god och lättgjord glass. Nästa glass kommer jag att smaksätta med mosad banan och smält mörk choklad.

  2. Lotta skriver:

    Jag strör krossad turkisk peppar och torkat hallonströssel ovanpå – succé!

  3. Vad ska man smaksätta den med har ni några tips.

  4. Johanna skriver:

    Supergod glass! Den blir dock INTE bra i glassmaskin, då skär den sig på något konstigt vis och blir grynig.

  5. gizze skriver:

    Jag gjen tog andra smaker…och ska snart göra ny igen…med två andra smaker…får nog även testa det där med kokade kondenserad också 🙂
    Älskar när saker är enkla…jag som aldrig gör nåt på recept annars

    ha en fin dag! / Gizze

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..