Halstrad lax, färskpotatis, haricot verts, kokt ägg och citronkräm med philadelphiaost

Tillbaka i rutan! Nu tänker jag inte lägga några fler tankar på de som hänt utan se framåt, vilket ni har varit och _är_ toppenbäst på att hjälpa mig med dessutom. Av alla hundratals enormt fina kommentarer, mail, brev och pm så blir jag ännu mer påmind om vilka otroliga läsare jag har. Ni har stöttat och bidragit till mitt nu glada humör och motivationen är på topp och det ska ni ha tusen, åter tusen varma kramar för!

Igår var det skärtorsdag och barnen och jag var nere en liten runda i borgholm där dom fick ”påska” utklädda till påskkärring och pirat?! 😛 Av mormor, farmor och morbror fick dom fina små presenter med klistermärken, ballonger, gjuta-gips-cupcakes, tatueringar mm mm… Dom hade ett himla sjå med att få till dom där figurerna man blåser upp av smala ballonger. Det blev några riktiga påsksmällar då och då kan tilläggas. 😉

På vägen hem köpte Nicke med sig en fin bit färsk lax som vi halstrade och åt med färskpotatis, (inte svensk förstås men såååå gott att tjuvstarta lite) Lättkokta haricot verts, kokta hackade ägg och en röra på philadephiaost, citron salt och peppar. Väldigt enkelt och fruktansvärt gott! En fin liten start på påsken.

Vidare kommer här små påsktips och imorgon dukar vi upp en liten buffé för bara lilla familjen, nu ska vi däremot ut i blåsten och plocka påskris. Å så va det ju de där med fjädrarna… Som jag alltid lägger på ett så fiffigt ställe varje år för att jag ska komma ihåg det men nu är det som bortblåst!!? 😉

Halstrad lax : 
1 bit laxsida (räkna ca 160-180 gram/port)
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna, grillpanna eller traktörpanna. Smält smöret och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Stör över ordentligt med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Låt laxen få steka så skinnet blir knaprigt. Du ser på sidan av laxen hur den blir tillagad nerifrån när den ljusrosa färgen stiger. Jag brukar lägga ett lock på de sista minutrarna innan den är helt rosa och stänga av värmen, sen får den stå till sig så ca 10 min, då blir den alldeles perfekt, med fina mjälla skivor som lätt faller isär.

Citronkräm med philadelphiaost : 
1 ask philadelphiaost
Rivet skal från 1 citron
Saften från 1 citron
Salt & peppar

Laxen är så färsk och fin så den drar snabbt ihop sig i den heta pannan. Här ser ni hur den precis börjar tillagas och bli ljust rosa underifrån.

Smaklig måltid och ha en underbar påsk allihopa!

 1. Du är en stor inspiration för mig när det gäller god och fin mat. Fortsätt att vara dig själv, det är det vi tycker om hos dig. Det finns alltid människor som är avundsjuka. Ta bara in det positiva

 2. Maja skriver:

  Hej hej

  Måste bara skriva att jag testade laxen igår och resultatet vart fantastiskt! Jag har alltid haft svårt att laga lax men med detta recept så blev den inte för blöt och inte för torrt!! Tack!

 3. Maggan skriver:

  Välkommen tillbaka! Som sagt bara radera såna kommentarer direkt så du slipper se dem mer.
  Kram från en trogen läsare här.

 4. Nina skriver:

  Måste prova citronkrämen till fisk nån gång, lät ju hur gott som helst och så enkelt dessutom:),,,,har kört fast då det gäller såser till fisk..Tack för en fantastisk blogg, ett nöje att läsa den och se de vackra bilderna på mat, barn och natur!

 5. Anna skriver:

  Härligt att du är tillbaka igen 🙂 hoppas verkligen att du slipper internettrollen i fortsättningen!! Men du verkar vara tillbaka i god form för oj vad god laxrätten ser ut 🙂 ha en jätteskön påsk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..