Salami & briepaj med ruccola och rödlök


Nu får jag snabba mig på om jag ska hinna publicera detta inlägg innan midnattstimmen är slagen. Börjar gå åt rätt håll nu och allt ser ljusare ut; Jag har lagat mat två dar i rad, inte illa! Men jag har dock vänt lite på dygnet, är ju fortfarande vaken, vilket i och för sig bådar gott, dvs. jag börjar komma i gamla gängor igen! 😉

Ska orka ta mig ut på vischan o ner till staden imorgon, tänkte ju fixa lite fredagsmys och glömma bort att jag är sjuk och bara vara glad o lycklig! Äntligen fungerar tankekraften igen!! Finns så mycket elände så gnälla ska jag inte göra mer. Ta vara på dagen och varandra. Älska, pussas och kramas och va rädd om dina kära!

Dagens recept blev en supergod salami och briepaj som jag svände ihop efter ett antal timmars sömn, så det gick alldeles utmärkt. Salami och brie; en superb kombination både varm som kall. En av mina favoriter är ju desamma i frasig baguette med marinerad rödlök och sallad, men det blir minst lika gott i en matig paj där smakerna får smälta samman.

Har ni tips på enkelt, inte allt för krävade fredags/kvällsmat så ös på med tips. Jag behöver de!! 😛 Kram på er alla fina…

Pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mätt upp mjölet i en bunke. Tillsätt smöret i skivor och nyp ihop till en deg med fingertopparna. Tillsätt vattnet när det börjar bli degkonsistens. Låt vila i kylskåpet en halvtimme. Kavla sedan ut och klä en pajform, gärna med lös botten. Förgrädda ca 10 min i 175 grader innan du tillsätter fyllningen.

Fyllning :
130 gram salami
1 rödlök
150 gram brieost
2 stora nävar ruccola

Vispa ihop : 
3 ägg
2 dl grädde
(ev. salt & peppar)

GÖR SÅHÄR :
Finhacka salami och rödlök och lägg i pajskalet. Lägg i brieost i bitar, strö över hackad ruccola, och varva så några gånger. Avsluta med med att hälla på ägg + grädde som du vispat ihop. Grädda i ca 30-40 min i 200 grader. Har du en smakrik salami behövs inga extra kryddor.

Här använde jag två sorters salami, en peppar och en ost. Smakrika bägge två så några ytterliggare kryddor behövs inte. Sälta i brieosten är också tillräcklig för att skippa saltet helt.

Varva fyllningen så allt gott blandas.

Färdiggräddad.

Smaklig spis! 😛

 

 1. Någon som vet om man kan göra klar pajen i förväg och sedan värma den i ugnen? Blir den torr då? Eller kan man grädda den till hälften och fortsätta gräddningen senare? Fast då kanske den sjunker ihop?

 2. Maria skriver:

  Ser supersmarrigt ut, den ska jag testa till nästa fredagsmys.
  Ser framemot fler fredagsmys recept….jag har också ont om sådana.
  Blir mkt tacos och kycklingwraps här så det behövs lite nya ideer…den här pajen var verkligen en rätt som passar mig till fredagsmyset. Ska bli roligt att se om det kommer mer fredagsmys tips 🙂

 3. Gud så gott! Precis vad jag har letat efter älskar allt, salami brie ruccola och rödlök Mums.
  Du har så mkt gott här inne!
  Jättefin blogg!!!
  Tråkigt med det första inlägget bara att folk ska vara så elaka, när de skriver saker om sina barn är de inte så lätt att bara låta de rinna av en…
  Trevlig påsk på er, nu ska jag kolla om du har nåt gott till påsken oxå
  Kram madelene

 4. Ser smarrigt ut och bör provas.
  Receptpå Marinerad rödlök tack !!!!!

 5. Anneth skriver:

  Ville bara säga tack för en fin idé till pajfyllning! Min paj står i ugnen nu och ser mumsig ut. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..