Vinn 10 askar Cantadou färskost


Då jag själv använder dessa färskostar i matlagning brukar jag framförallt ha dom som fyllning till kött såsom lövbiff, rullader eller fylld grillad ytterfilé etc. Men dom är även goda att vispa ner i en helt vanlig skysås för lite extra piff och smak. Tunnbrödsrullar, där är färskosten grym tillsammans med något gott rökt pålägg. Självklart åker nån ask  fram till ostbrickan tillsammans med kex, vindruvor och andra godast ostar. Barnen speciellt brukar gilla färskosten framför grönmögelost. 😉

Hur använder du den?? I samarbete med Cantadou lottar jag ut 10st askar valfri smak Cantadou färskost, vill du hänga på?

FÖR ATT TÄVLA : 
Skriv ner ditt bästa tips här i kommentarsfältet hur du använder cantadou och vilken favoritsmak du har?
Glöm ej uppge en giltig epostadress.
Tävlingen pågår fram till och med söndag 1:a april.


Smaken pepparrot och 4 peppar tycker jag gör sig grymt bra i såser just.


Fläskrullader, fyllda med cantadou pepparrot, receptet hittar du här >>


Tunnbrödsrullar fyllda med cantadou pepparrot & rökt hjortkött. Recept här >>


Vitlök och örter samt paprika/chili är mina favoriter på ostbrickan.


Inlägg och tävling i samarbete med Cantadou.

 

 

 1. Precis som du skriver är bra till mycket, jag gillar att breda pepparrot- eller vitlöksost på kallrökt lax, rulla ihop och skära till små smakbitar. Hur gott som helst 🙂

  Favoriten är nog vitlök som är galet god att röra ner i såser dessutom.

 2. Jag älskar Cantadou! Här används den inte så mycket i matlagning men desto mer som stämninghöjjare vid fikat! Jag är med i en förening som träffas varannan måndag och alla bli alltid saliga när någon köpt Cantadou.
  Min personliga favorit är 4 peppar men också paprika. Grymt gott på ett digestivekex och sedan bara njuta. Åh, vad sugen jag blev!

 3. Först strimla paprikor (gärna röd och gul). Stek dom i lite smör och lägg sedan i en form. Skiva fläskfilé. Stek fläskfilen. Lägg ovanpå paprikorna. Blanda grädde och cantaduoost (vitlök). Häll ovanpå fläskfilen. In i ugnen. Serveras med klyftpotatis och sallad. Supergott!!

 4. Jag brukar göra en gryta med strimlat nötkött som jag fräser på med lite lök för att få färg och ta fram smakerna lite. Sen låter jag det puttra i buljong tills köttet är mört. Sen innan jag ska servera så tillsätter jag Cantadou, bara det är vitlök i osten så är jag nöjd, och lite grädde och så serverar jag det med ris. Ännu godare blir det om man tillsätter svamp också, jag brukar ta kantareller eller trattkantareller, beroende på vad som finns kvar i frysen 🙂

  Det här brukar min mamma alltid göra när det ska serveras mat till många och det går alltid hem hos alla.

 5. Jag brukar göra som du och fylla lövbiff, tunnbröd måste jag testa. Jag brukar riva färsk pepperot till det annars. Men något som jag tycker är gott ät att fylla champinjoner med vitlök eller vilken smak man vill och grilla. Att grilla är det godaste men går även att ha i ugnen. Perfekt att ha som tillbehör på planksteken.

  Kramar Sofia

 6. Jag älskar att använda färskost i matlagningen. Det godaste jag vet är nog att koka tagliatelle och sedan blanda den med en skvätt vispgrädde och en stor klick pepparrots ost. På tallriken brukar jag sedan blanda i lite hackad dill och massvis med kräftstjärtar. En riktigt skön vardagsrätt som går fort att tillaga och som det är omöligt att misslyckas med!
  Ha det!
  /Frida

 7. Även jag älskar att använda Cantadou i matlagningen! Jag tycker att det är jättegott att blanda ut vitlöksosten eller pepparosten med lite creme fraiche och ha som ”topping” på en tacopaj innan den åker in i ugnen (pajskal-tacofärs-ostblandning-skivade tomater-riven ost).
  Vitlöksost till några kex är inte fel det heller. Nu på senare tid har vi även fått upp ögonen för pepparrotsosten som är grym på kex!

 8. Jag gör en pastasås på kyckling ibland som är barnens favorit.
  Hacka gul lök,1 vitlöksklyfta fräs mjukt tillsätt strimlad kyckling och hackad röd paprika.Tillsätt 1 burk creme fraiche och en brk cantadou vitlök och örter,Mums snabbt och lätt.
  Ibland fyller jag oxå stora champinjoner med den osten och har som tillbehör till kött.
  Ha en underbar våfffeldag!

 9. Bästa mellismackan!

  Värm dubbelmacksgrillen.

  Under tiden bre bregott på två skivor bröd. Hyvla rikligt med gräddost eller annan god mild ost på båda brödskivorna. Bred cantadou vitlök på osten. Skiva tunnt gårdagens grillade kycklingfilé och lägg på den ena brödskivqn. Lägg ihop skivorna och grilla i klämgrillen! En given succé! Passade utmärkt tillsammans med lite tomatsoppa eller annat yoghurt.

  Hälsar
  Carina

 10. Jag använder cantadou när jag gör köttfärslimpa, det blir jättegott att fylla den med paprika chili eller vitlök örter. Runt om lindar jag med bacon 🙂 Kramar

 11. Lax i ugn överstruken med Cantadou pepparrot är en hit hähemma 🙂 Testa det och du är såld 🙂

  Kram
  Kicki Kronborg

 12. Jag använder cantadou ofta i grytor. Kycklinggryta med grädde, cantadou vitlök och svamp, paprika och vad man känner för är supergott. Vidare är ju fiskgryta med lite cantadou pepparrot en succée. Dottern älskar cantadou på knäckemacka och klippt gräslök över. Osten är som sagt användbar till mycket och favoriten är pepparrot. Mums.

 13. Cantadou Pepparrot använde jag tillsammans med tunt skivad rökt Vildsvin.
  Färskosten blandas med hackade äpplen och persilja, detta brer man sedan över det tunt skivade vildsvinet och rullar ihop den, serveras som tilltugg! Så sanslöst gott!

 14. Jag brukar ta den till tunnbrödrullar oftast cantadou med extra vitlök lite terayakit stekt kyckling och så grönsaker blir hur gott som helst.

 15. Mitt favoritrecept med Cantadou är lövbiff fylld med vitlökscantado i teryakisås. Vik lövbiffskivor med en klick cantadou mellan (du får dem att hålla ihop med hjälp av tandpetare!) Stek dem på båda sidorna så att de får färg. Häll sedan i teryakisåsen i pannan (ca 1 dl för 4 pers) och låt puttra några minuter. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.
  Vitlöks smaken är också min favorit hos Cantadou.

 16. En av våra stående favoriter såhär på vårkanten är att ta parmaskinka eller en riktigt god salami och lägga några skivor omlott. Bred på Cantadou vitlöksost och lägg på 3-4 hastigt smörstekta sparrisar. Linda ihop till en rulle och njuuuuuut

 17. Jag gör mina egna pannkaks cupcakes med cantadou frosting. Gör en pannkakssmet, smöra en muffinsplåt och häll i smeten. Grädda tills de är gyllenbruka. Blanda cantadou med bitar av knaperstekt bacon, finhackad chili och fint strimlad purjolök. Spritsa över dina avsvalnade cupcakes. Servera kalla till förrätt!

  Paprika chili är min absoluta favorit!

 18. Jag använder den till det mesta, favoriterna är fyra peppar samt vitlök 🙂
  Gör en skåra i köttfärslimpan som jag fyller med osten, blandar den i tacoköttfärs för att ”kräma” till köttfärsen och få en ”röra” istället. Idag står grillad kycklingfile med cantadou på matsedeln. Snittar upp kycklingfilén, fyller med färska tomater och osten, häftar ihop filén med en tandpetare och lägger på grillen. till det blir fet pastagratäng med smak av citrus och dragon 🙂

 19. Jag tycker att det är gott att fylla kycklingfiléer med Cantadou med vitlökssmak: Man skär ett snitt i kycklingbröstet och brer på osten, lägger på ett par salviablad och lindar in hela härligheten med bacon. Salt och peppar runtom. Efter en en snabb omgång i stekpannan åker de in i ugnen på ca 225 grader till innertemperatur på 68 grader. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås!

 20. Kycklinggratäng, alldeles alldeles underbar!

  4 kycklingfileér, 1 pkt bacon, skuret i bitar
  1 purjolök,1 banan,1 röd paprika
  1 dl kycklingbuljong
  1 Cantadou 4 peppar + 1 Cantadou Vitlök och örter
  3 dl grädde
  salt, peppar, curry

  Gör så här:
  Strimla och stek kycklingfiléerna, knaperstek baconet.
  Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet.
  Strimla purjolöken, strimla paprikan och skiva bananen.
  Lägg detta över baconet.
  Blanda i en kastrull kycklingbuljongen, ostarna och grädden.
  Rör tills ostarna smält. Salta och peppra och strö i curryn.
  Häll såsen över kycklingen och grönsakerna i formen.
  Grädda i ugen i 225 grader cirka 25 minuter.

  Servera med ris och en grönsallad.

  Så gott!

  vh
  Mamma Monika

 21. Så sjukt gott att hacka en lök, en vitlöksklyfta, steka dem mjuka i smör. Sedan tillsätter man 2 1/2 dl matgrädde 2 tsk dijonsenap, salt och peppar och låter det koka upp. Klickar i 200 g cantadou vitlök&örter(går att göra med den smak man tycker mest om) och låter det koka upp under omrörning sedan rör man ner 185 g tonfisk(eller musslor) i vatten(avrunna).
  Servera med färsk, nykokt pasta och sallad. SÅ SJUKT GOTT!

 22. Hej.

  Jag är med! =)

  Mitt bästa tips är med cantadou 4 peppar.

  stek fläskfile i bitar. Gör en sås på cantadouost och grädde. Ha i några grönpepparkorn.

  Slå på ugnen på 175grader. Lägg fläskfilen i en form. Häll över såsen. In i ugnen. Servera med hemmagjord klyftpotatis och sallad alt med färsk pasta som pastasås. Gott gott!!!

 23. Ta bort stammen från champinjoner och fyll med cantadou vitlök, linda bacon runt och släng på grillen. MUMS! 😀

 24. Min favorit är bara att bre på en parmaskinka eller valfri lufttorkad skinka och sen rulla ihop den o ha det på tapas bordet..dela dem gärna i mindre bitar.. så attans gott det är! favoriten är givetvis vitlök 🙂

 25. Jag föredrar att äta den som den är med kex, päron och vindruvor men ibland gör jag en pastasås på cantadou vitlök med finhackad gul lök, grädde, CF, färska champinjoner.

 26. Åh Cantadou som är så gott! Min favorit är cantadou med vitlökssmak som jag använder till en kycklinggryta. Först börjar jag med att bryna kycklingen i omgångar och lägger över i en större gryta, sen tillsätter jag 2 skurna purjolökar, 2 nävar torkade kantareller, 2 pkt cantadou vitlök, lite grädde, salt och peppar som får puttra ett tag. Grytan serveras med fördel till tagliatelle. Gillar man vitlök så pressar man i ett par extra klyftor. Prova! 😉

 27. Ett generöst lager Cantadou pepparrot på några laxfilér som får tillagas i ugnen och ätas till en sallad. Gud så gott, det är lätt mitt favoritrecetpt och min favoritsmak!

 28. Min favorit är Cantadou Pepparrot! Den gör sig allra bäst som en del av ostbrickan en fredagskväll, eftersom den är god till både de salta och de söta kexen/bröden.

 29. Hej hopp!
  Jag är vansinnigt förälskad i ”4 peppar” och har allt som oftast en burk stående i kylen.

  Jag brukar göra en ”potatisrulltårta”
  En rulle färdig smördeg.
  Bred ut två burkar 4 peppar på smördegen.
  Därefter strör man över ett lager pressad potatis, salt, peppar och riven västerbotten eller parmesan.
  Rulla ihop till en rulltårta, skär i skivor, pensla sidorna med ägg och grädda tills smördegen blir puffad och gyllene.

  (Annars är det inte fel att göra toast i smörgåsjärnet av gårdagens köttfärssås och 4 peppar… Mums det med)

 30. Jag gör en kanongod och SNABB gräddsås av cantadou 4peppar + grädde, ev en skvätt soja för färgen.
  låt allt kokoa ihop till önskad konsistens o sen är det klart!!
  mmm gottigt och enkelt att variera med cantadous olika sorter!
  favoriten blir pepparrotsosten!!

 31. Jag använder färskost ofta till soppor, jag älskar attblanda ner ost med smak.
  Utan osten, ingen god soppa.

  Men oxå ost och kex är en höjdare och de gillar dom flesta.

  Funkar oxå kanon gott till nybakat bröd…Mmm vad mumsigt!

  Jag har aldrig provar pepparrotsosten,den skulle jag vilja prova!

  Tack för kanonblogg!

 32. Jag gillar att förhöja mina omeletter med en klick Cantadou. Det smälter fint och blir extra gott – lite vardagslyx så att säga. Sen är det ju väldigt smaskigt med Cantadou på kex och till det ett gott vin.

 33. Smörgåstårta med smak av Cantadou 4 peppar skulle jag göra om jag vann en ask! Det blir riktigt gott att blanda just den osten med turkisk yoghurt och lite majonäs. Med den smeten både ovanpå och inuti fyller jag sedan tårtan även med bacon och kyckling. MUMS!

 34. Min favorit är definitivt glögg/drinktilltugg i form av tunnbrödsrulle med Cantadou Pepparrot och rökt lax. Strykande åtgång kan jag lova! Mums!

 35. Jag har den i en fantastisk god köttfärspaj. Gör ett rutmönster uppe på och lägger blåa vindruvor i varje ruta. Det låter skumt men gifter sig såååå gott med osten och köttfärsen!

 36. Jag använder en hel del Cantadou i matlagningen. Jättegott att bre på tunnbrödsrullar, i varma mackor, i diverse grytor, att göra kalla såser av (blandas ut med creme fraich eller gräddfil). Den har helt enkelt ett syfte i all slags matlagning.

  En god grillsås kommer här:
  3 dl creme fraiche eller gräddfil
  1 ask Cantadouost, paprika chili
  1 st finhackad röd paprika
  1 nypa chili eller 0,5-1 tsk sambal oelek
  1 nypa salt efter smak
  1 nypa hackad persilja

  Till grillad fisk kan man ta cantadou pepparrot, gräddfil, citron saft & en gnutta salt

 37. Mitt bästa tips är att banka ut en kycklingfilen så den blir tunn. Bred på paprika/chili cantado, salt, svartpeppar, en skiva rökt skinksa samt fins skivad champinjon. Rulla sen ihop kycklingfilen till en rullad som slås i in aluminiumfolie så den blir som en ”karamell” (tvinna ihop folien som blir över på sidorna). Kör i ungen till kycklingen är genomstekt på 175 grader.

  Serveras gärna med pressad potatis eller ris. En god sås till får man om man mixar keso, en bit fetaost sant en vitlöksklyfta till en röra.

 38. Glömde min favorit i mat är 4 peppar eller paprika och chili. Till fredagsmyset däremot måste jag ha cantadou med vitlökssmak!

 39. Har inte direkt ngt recept, men det ända sättet att få min dotter att äta någon frukost är att se till att det finns ngn form och smak av krydd/ört ost hemma. Möjligtvis kan det då gå ner någon smörgås. Själv tycker jag man kan piffa upp vilken sås som helst med lite ost.

 40. Jag skulle använda mig av en smak med vitlök som jag blandar med färsk hackad persilja.. snittat kycklingfilé och fyllt varje filé med en klick av oströran och fäst med tandpetare.
  Sen brynt de lite på stekjärn så de fick fin färg.
  Sen hade jag lagt kycklingen i en ugnssäker form och gjort en sås på den ost/persiljeröran som blev över.. och hällt det över kycklingen och in i ugnen. Till skulle jag servera hasselbackspotatis och en härlig sallad 🙂

 41. Jag blandar ut det i lite filmjölk och har som sås till potatisen och sovlet när det är för torrt.
  Vitlök är favoriten.

 42. Aldrig smakat Cantadous produkter. Men skulle VÄLDIGT gärna vilja testa Paprika/chili, den verkar fantastisk.

 43. cantadous ostar är goda alla så svårt att välja men tar en tapas rätt typ. Köper nötrulle skivad i lagom tjocka skivor de får ej vara för tjocka eller tunna. Lägger dem omlott så de bildar en lång rad på plastfolie. Blandar cantadous pepparots ost med cremefraiche, har i torkad lök. Brer detta på nötrullen och rullar sedan i hop den. Den ska rullas ganska hårt.Lägg folie runt rulle och in i frysen tills den nästan frusit, ta fram de exakt innan den ska serveras. Här brukar vi ta kex eller något annat gött till , sist hade vi de där nya påsarna soma man kan hitta vid tacos med tapas till annars är de goda att äta s om de är

 44. Ett av mina favoritrecept innehåller just färskost! Jag brukar koka färsk fylld pasta, hälla av nästan allt vatten men lämna lite att vispa ut osten i, blanda ner halverade körsbärstomater, färsk bladspenat och kallrökt kött så gott och klart på 10 minuter, perfekt när man kommer hem döhungrig men ändå vill ha ”riktig mat” snabbt 🙂

 45. Jag använder cantadou med vitlök som fyllning i kycklingfile som jag sen steker i stekpannan..Enkelt och lätt..Bara att dela kycklingfile´n längs med och putta in färskosten..Brukar använda tandpetare att försluta med så fyllningen stannar kvar.

 46. Jag använder gärna naturell cantadou i en varm smörgåstårta som är helt fantastisk!

  Varm smörgåstårta, ca 4 port

  1 paket hönökaka (4 kakor)
  2 pkt bacon
  1 purjolök
  150 g färska champinjoner
  1 förpackning körsbärstomater
  1 ask Cantadou naturell
  1 dl grädde
  2 dl riven ost
  Salt och peppar

  Skär bacon fint. Stimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt Cantadou och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock. Skiva tomaterna och lägg på locket. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

 47. Krämiga kycklinggratängen

  3-4 kycklingfileér
  2 pkt bacon
  1-2 tsk sambal oelek
  10 färska champinjoner
  purjolök
  1 förpackning cantadou vitlök
  1 paket grädde
  riven ost

  Dela kycklingfileérna i 4 delar, krydda med salt o peppar och stek så dom får fin färg
  Knaperstek bacon och ställ åt sidan
  Fräs purjo och champinjoner rör ner cantadou, grädde och sambal låt allt få ett uppkok
  Lägg ner kycklingen i en ugnsform strö bacon över och häll över såsen strö över riven ost, skjuts in i ugnen 200 grader i ca 20 min.
  Servera med färsk pasta eller ris och en god sallad
  MUMS!

 48. Jag använder gärna Cantadou 4 peppar eller vitlök i sås. Perfekt att bara smälta ner i grädde eller creme fraiche.

 49. Använder gärna vitlok eller 4 peppar i en kycklinggryta.
  Stek kycklingi mindre bitar, purjo, champinjoner. Håll i buljong, grädde (eller creme fraiche) och ost och låt puttra tills det är klart. Servera med ris och en god sallad.

  //Åsa

 50. Vitlöks- och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås

  För 4 personer.

  Ingredienser
  4 kycklingfiléer
  100 g Cantadou vitlök
  100 g babyspenat
  2½ dl matlagningsgrädde
  100 g champinjoner
  50 g kantareller
  1 röd lök

  Kryddor i valfri mängd, upp till egen smak:
  Paprikapulver
  Chili
  Citronpeppar

  4 portioner ris

  Skär fickor i kycklingfiléerna som du fyller med några blad spenat och ca 2 tsk av vitlöksosten. Bind ihop filéerna med tandpetare eller silikon-steksnören och stek dem runt om i ca 10 min. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna. Koka ris.

  Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Krydda med paprikapulver, chili och citronpeppar och låt sjuda tills riset är färdigt. Kontrollera att kycklingen är färdig!

  Precis innan servering strimla baby spenaten och strö över grytan och låt den sloka ner i grytan. Servera med riset.

 51. En Cantadou är godast som den är, tillsammans med kex och ett glas vin!
  Det godaste är att ha några olika sorter till kexen, men en ständig favorit är ”Vitlök och örter”.

 52. Jag använder dels cantadou ”4 peppar” till att göra en jätte god pepparsås som passar till i princip allt! Men den är också himla god till ett av min favorit recept, nämligen fylld kyckling. Man fyller bara kycklingen med valfri smak och in i ugnen, super enkelt och super gott.

 53. Fläskfilegryta med färskpasta

  Bryner fläskfiléskiver och steker svamp i med valfri ost, jag använder nästan alltid med vitlök. Låt det puttra lite och servera med färsk pasta och sallad.

 54. Jag gör en pastasås med bacon, äpple, champinjoner och cantadou ”fyra peppar” och lite grädde eller creme fraishe beroende på vad som finns hemma.. Hela familjen gillar detta.. perfekt till barn och vuxna..

 55. Vilken perfekt tävling!

  Här i familjen så är vi ”vitlöks-älskare” så jag använder oftast den ost med vitlök. (ev även med örter)

  En rätt som vi gör ofta är fläskfilé (kyckling blir också jättebra) i en krämig vitlökssås med bacon, svamp och sting av chili.

  Skivad fläskfilé steks och läggs i en ugnsform. Stek bacon i strimlor samt champinjoner och lägg blandningen över köttet.

  Den goda såsen görs genom att blanda vispgrädde, creme fraiche, vitlöksost (gärna ganska mkt 😉 ), chilisås och kryddor. (jag brukar ha en vitlöksmix, soya och peppar)

  Häll såsen i formen och kör i ugnen 30-40 min. Underbart gott! Lika gott till en sallad som till potatisklyftor, ris eller pasta.

  Åh, va sugen jag blev på detta nu! 🙂

 56. Gjorde häromdagen inbakad vinmarinerad kassler i smördeg och varvade med en klick cantadou vitlök och örter på varje skiva, till det åt vi hasselbackspotatis. Så himla gott och en ny favorit! Det blev även lite rester av osten och kasselern kvar så jag slängde ihop en god pastasås med resterna, lite paprika och grädde i också. Perfekt matlåda.. Nu blev jag hungrig 😉

 57. Min absoluta favorit ur Cantadou’s sortiment är färskosten med smak av pepparrot. Denna brukar jag blanda med crème fraîche och sedan använda som kall sås till exempelvis ugnsrostade rotfrukter – gudomligt gott!
  Kram

 58. Det låter väl helknäppt men förutom att ha den i matlagning och på kex så älskar jag att dippa chips i. Då ska det vara naturchips och cantadou med vitlök och örter, mums!

 59. Cantadous ostar är kanon att blanda ner i äggstanningen i diverse pajer. I kycklingpaj är vitlöksosten grym!!!

 60. Jag brukar använda Cantadous ostar när jag gör omelett. Vanlig omelettsmet, klickar av osten, vad som finns hemma (tex. färsk sparris, soltorkad tomat, vanlig tomat etc) och toppa med lite lufttorkad skinka. Mums! Godast tycker jag den med vitlökssmak är.

 61. När jag ska göra fyllda kycklingfile så använder jag cantadou.
  Smaken jag brukar använda är vitlök & örter men det är även gott med de andra smakerna som finns, man använder den smak man gillar bäst, helt enkelt. Jag har testat de flesta men min favorit är vitlök med örter.

  Jag skär ett snitt i kycklingtfilen och fyller med cantadou. Sedan lindar jag in de fyllda bröstfilerna med parmaskinka. Efter det sätter jag in dem i ugnen och väntar på att de ska bli klara.
  Tillbehör till detta kan vara sallad, pommes, potatis. (Det är iallafall vad vi brukar ha till.
  Smaklig måltid!

 62. Åh, att blanda Cantadou pepparrot med strimlad gravlax och rårivna morötter är jättegott som fyllning i en grillad/varm ciabatta eller på ett rostat surdegsbröd!

  Nyklippt gräslök eller lite finhackad rödlök i röran gör det ändå godare.

  VARDAGSLYX!

 63. Smördegsinbakad kassler med vitlök.

  800g kassler
  2 pkt smördeg
  2 pkt cantadou vitlök
  2 pkt cream fraise

  Kavla ut smördegen.
  Skiva kasslern
  blanda cream fraise och cantadou.
  Varva kassler och cantadoublandingen.
  omslut allt med smördeg, se till att få det riktigt tätt så ingen rinner ut. Grädda i ugnen till den får fin färg, serveras med kokt potatis och sallad.

 64. Min favoritsmak är 4 peppar och den på smörgåsrån är så gott, kan sätta i mig bra många…
  Annars så är vilken smak som helst en bra sak att ha hemma och sno ihop en god pastasås, snabbt och enkelt!

 65. Cantadou Pepparrot är min stora favorit!

  Jag blandar en ask Cantadou Pepparrot med en halv ask naturell färskost, i detta blandar jag ner en finhackad röd lök, en skvätt dill, en skvätt pressad citron och underbart god rökt lax (hackad).

  Blanda ihop, smaka av med salt och peppar.
  Bred över tunnbröd, rulla ihop, skär i lagom stora bitar och bara njut!

  Passar perfekt som förrätt med en liten sallad, i soffan framför en bra film eller som tilltugg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..