Riktigt påskgodis – inga sega råttor här inte!

Dags att börja tänka på påsken snart va?! Påskmaten, skärtorsdagen, påsk-kärringarna, påskäggen och haren och allt… Här hemma firar vi påsken sådär lite lagom mycket helt utan ”julstress” eller annan form av ångestladdad planering. 😛 Det är lite barnens högtid och en lugn sådan med lagom mycket mat på bordet och inte så mycket ståhej runtomkring.

För oss börjar det på skärtorsdag, barnen går i skolan på dan men får gärna klä ut sig till påskkärring eller påskgubbe redan på morgonen. När dom kommer hem brukar de ha en korg förberedd med påskkort dom ritat och så tar dom en sväng i byn och delar ut kort och önskar glad påsk. Långfredan är en lugn hemmadag med familjen då man kan passa på att vara ute och njuta, plocka påskris, sätta fjädrar i riset och ställa fram till kycklingar och plantera några färgglada påskblommor på köksbordet eller kanske till och med utomhus.

Påskafton äter vi alltid påsklunch med köttbullar, prinskorv, en liten janssons, sill, ägghalvor, rökt korv, lax, sallader och sånt. En påsktårta är också ett måste eller små bakelser. Sen är det påskjakt och påskharen har varit ute på gården och lämnat skattkartor som barnen får läsa och klura ut tills dom hittar skatten (påskäggen). Ibland har han lagt dom i vedbon, det stället tycker han verkar vara himla fiffigt men det har barnen lärt sig nu att kolla först av allt. Så i år får han verkligen tänka till påskharen… 😉

Men självklart måste man ha godis. Istället för fullproppade påskägg med sega råttor, colaflaskor, vingummi och annat skräpgodis med tillsatser så kan man satsa på hemmagjort eller lite finare godis i lite mindre mängd.

Som matbloggare får man ju såklart prova mycket nytt på marknaden lite före alla andra och nu har jag provat både dessa urläckra lakritsägg med chokladöverdrag, belgisk mjuk nougat och en himmelsk mörk mjölkchoklad med saltlakrits från USA.


En mjuk gourmet sötlakrits överdragen med vit belgisk lyxchoklad med tre olika smaker; Mint, jordgubb/hallon samt apelsin/citron. (glutenfria) Chokladöverdragen lakrits är något man måste vänja gommen vid, men när man gjort det så inser man vilket otroligt god kombination det är! Läs mer och beställ här >>

En mjuk nougat från Belgien med mandel. Härligt saftig, seg och ”marängig” precis som den ska vara. Finns i smakerna vanilj och kaffe för 10kr/st. Mycket prisvärt, sånt här gillar vi! Läs mer och beställ här >>

Denna choklad var spännande och blev min favorit. Grymt häftig smak och inte så sträv och besk som mörk choklad annars kan vara. Med 62% kakaohalt och med inslag av havssalt och bitar av saltlakrits är den bara helt oemotståndlig! Läs mer och beställ chokladen här >>

Inlägg och smakprov i samarbete med ninasmat.se 😛

Och kom ihåg att ni som kryddburkens läsare har 10% på hela sortimentet vid beställning. Uppge koden : kryddburken.

 1. @Leena jag hittade en order(ordernr 739) med ditt namn. På 2st Love. Där har vi dragit av 10% på fakturan. Istället för betala 205 har du fått betala 189kr.

  Ring(042-214100) eller maila(info @ ninasmat.se) oss gärna om det är oklart.
  För än så länge dras rabatten av manuellt på fakturan.

  Mvh
  David
  Ninasmat.se

 2. Leena skriver:

  Jag beställde 2 burkar godis art.nr 20017 `78 kr/st från Ninas Mat och uppgav ”kryddburken” men jag fick inte några 10% på min beställning.

 3. Vit nougat är verkligen fantastiskt gott! Trots att jag inte är svår på godis annars, är detta något jag är extremt svag för…

 4. rikke skriver:

  skulle inte du vilja lägga ut något gott godis recept? Bor i Barcelona och de är dåligt med Karra här. Roligt att få göra eget:) tack för en super blogg

 5. Påsken är en underbar årstid tycker jag! Inte lika traditionsbunden som julen, iallafall inte i vår familj, och så brukar det vara så där vårvarmt.
  Jag gör alltid min lammstek med gorgonzola och så brukar mesta fokus vara på uteprojekt och barnen går på ”ägg-jakt” i trädgården:-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..