Jalapeno poppers

Jalapeno poppers! Ett av det där goda snacks-tilltuggen som bara är så oemotståndliga, precis som chili cheese med sin hetta av chili och krämig smältost. Dessa poppers har jag inte friterat utan fylld med samma oströra som jag gör till chili cheese, sedan lindat med bacon och grillat.

Den med vant öga kan mycket väl se att de oranga i burken inte är jalapeno, det är mini snacks paprikor. Enda anledning till de valet var att vi ville dra ner lite på det alltför starka så även barn kan äta. (räcker upp en hand!) Istället för fyllda jalapeno blev det alltså fyllda små minipaprikor. Fyllningen däremot består av en hel del finhackad grön jalapeno så det blir rejält starka ändå! 😉 Gör som ni vill, använd dessa små paprikor, eller färska jalapeno.

ca 10-12 st
Det här behöver du :
2 dl finriven hushållsost
4 skivor plastad, cheddarost (såna man lägger på hamburgare, finns även färdigriven sådan i förp.)
60 gram philadelfiaost
3 msk finhackad, grön, inlagd jalapeno
5 droppar D´Elidas chilisås
½ krm salt

GÖR SÅHÄR : 
Finriv osten. Det går alldeles utmärkt att riva den skivade cheddaren också, bara ta små bitar och riv på fina sidan med ett stadigt ”tum-tryck”! Rör ihop med gaffel tillsammans med färskosten. Droppa i chili efter tycke och smak. Salta. Dessa blev rejält heta och man blir en smula törstig om man säger så men visst kan man ta i lite till om man vill spruta eld eller så minskar man lite. Prova dig fram, det blir nog bäst.

Fyll varje paprika/jalapeno med oströran, det är lite pilligt men det går bra med en liten tesked. Lindan en baconskiva runt varje. Lägg första biten av baconet över snittytan så du täcker hålet och rullan sedan runtom. Stek eller grilla tills baconet är knaprigt!

Om du vill fritera dom istället?

GÖR SÅHÄR :
Rulla varje jalapeno/paprika i vetemjöl. Doppa i äggsmeten och sist i panko. Sen är du försiktig när du ska fritera. (om du inte använder fritös, det är lite smidigare) Lägg ner dom försiktigt och håll händerna så lång ifrån oljan som möjligt. Använd med fördel en lång pincett. Fritera ca 45-50 sek så de blir gyllenbruna. Du måste hålla värmen ganska hög annars behöver dom ligga i längre och då rinner osten ut. Hög värme och snabb fritering så har du hela härligheten kvar på insidan.

Äggsmeten : 
1 dl vetemjöl
1½ dl mjölk (mjölken kan bytas ut mot soda eller lättöl) 
1 ägg
1 krm salt

Panering :
Vetemjöl
Äggsmet
Panko

Ursöta små mini paprikor, hittade dom på Netto.

Skär av hatten, ta ur innerväggar och kärnor.

Fyll med oströran.

Fyllde även några små vanliga kebab-pepperoni och friterade dessa. HOT goda tyckte maken! 😛

Pepperoni poppers, friterade.

Paprika poppers med ost & jalapenofyllning, baconlindande och grillade.


Recept på chili cheese hittar du här >>

  1. Stefan skriver:

    Det ser ju helt stört gott ut! Måste testas!

  2. Det här var ju perfekt! Det blir ännu godare med en liten spetspaprika för mig som älskar paprika och tycker att chili blir lite för starkt ibland. Vilka fantastiska recept du får till! 🙂

  3. Men seriöst kvinna!
    Bacon OCH chili poppers tillsammans…
    Det här receptet kommer att göra så att jag går upp sisådär en 15-20 kilo. Men det kommer att vara värt det.

  4. Annica!
    Dessa gjorde jag igår. Sjuk o sjuk, ont i halsen o lite febrig, de går väl över! 🙂

    Kajomida!
    Oströran är såpass hård i konsistensen så spritsa går absolut inte. 😉 Det är bara att pilla o fylla…

    Mårtenssons!
    Annars funkar ju dom röda långa snackspaprikorna också, prova!
    /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..