Röd coleslaw, perfekt grillsallad och gott tillbehör till hamburgare

Jag har hamnat i ett sug av kål, vitkål och rödkål framförallt, med starka kryddor! Pizzasallad, coleslaw och som krispig ingredienser i en rykande wok eller råriven tillsammans med fetaost… Kål ÄR gott!! Det var faktiskt Remsan (Remsans bistro) som fick upp mina ögon tills just rödkålen som hon ofta använder i färgglada sallader! Det är inte bara gott, det är vansinnigt vackert också! Jag använder ofta bara vitkål men nu är jag omvänd, tack Helena! Rödkålen är inte bara ett tillbehör på julbordet så nu vet ni de! Å jag också! 😉

Sista receptet ni fick med rödkål var i kycklingwoken där jag använder röd spetskål! Till Nickes hamburgare i lördags så använde jag den som ett tillbehör i form av coleslaw så variera din vitkål till röd lite då och då! Det gör inte alls ont!

som tillbehör 4-6 port
Det här behöver du : 

3 dl strimlad rödkål alt. vitkål
1 riven morot
1 hackad rödlök
1 finriven solo vitlök
½ burk creme fraiche (34%)
1 msk majonäs
2 msk pressas citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Strimla rödkål, skala och riv moroten grovt. Hacka rödlöken och finriv vitlöken. Blanda samman allting med creme fraiche och smaka av med pressad citron, salt & peppar.

Naturens konstverk…

Stommen till den röda coleslawen! Var sparsam med creme fraiche med fräs på ordentligt med citron så du får lite stuns och syra i det hela. Det ska inte bli krämigt/såsigt av creme fraichen, den ska bara binda ihop det hela med lite majonäs!

Godaste tillbehören till Burger-king burgare! Solklart!! 😛

 1. Nettan skriver:

  Tack för tipsen 😉 Soppa är ju faktiskt gott och enkelt! Hälsningar från en till utropsteckenberoende!!!!!!

 2. Remsan skriver:

  Visst är rödkål galet gott! Och snyggt 😉 Jag stod idag och funderade på om jag skulle göra rosa kålpudding… Kanske familjen tror att jag är helt tokig då, ha ha…

 3. Fröken Nilsson!
  Jag har faktiskt alltid sett rödkål i vår affär både sommar som vinter.

  Nettan!
  Ajajaj, huva för maginfluensa! Hoppas du piggnar på dig snabbt! Soppor är ju gott och milt för magen, har du provat potatis och purjolökssoppa? Eller jordärtskockssoppa? Majssoppa? Sen är ju potatismos len o fint, (salta biten + potatismos) Gott, gott! Liksom ris och kokt fisk!

  Gabriella!
  Ja jag veeeeet….!!! 😉 Jag vet de så väl, det är ett handikapp jag har för jag använder utropstecknet som punkt, ska försöka bättra mig. Punkt! 🙂
  /Linda

 4. Hej!
  Jag gillar din blogg men kan tyvärr inte låta bli att störa mig på att du använder utropstecken i varannan mening. Ofta flera stycken dessutom.
  Ett utropstecken är ju till för att användas efter just ett utrop.
  Ursäkta att jag var tvungen att skriva detta men det irriterar mig verkligen.

 5. Älskar också kål! Härligt att frossa i dessa den här årstiden och undvika de bleka energikrävande växthusdrivna tomaterna…

  kul med röd coleslaw-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..