Taco de luxe

Den sista rätten av Coops schlagermeny, nämligen varmrätten taco de luxe! Det recept som imponerade minst av allt! Istället för den klassiska tacofärsen skulle fyllningen här bestå utav en chiligryta på högrev, kokt i mörk öl med chili, spiskummin mm. Jag bryr mig inte ens om att presentera receptet här, men ni kan hitta det på Coop´s sida här >>

Anledningen är ett helt galet recept enligt mig. Med anvisning om att grytan ska koka med lock i tre timmar, sen är den klar är helt uppåt väggarna. Detta hade jag dock med i beräkningarna när jag läste beskrivningen men ville ändå prova.

Min gryta fick sen puttra i 5 timmar, varav sista timmen UTAN lock! Efter endast tre timmar ser inte grytan mycket ut för världen, den är blaskig, tunn, ljus och smaklös. Jag tillsatte tomatpuré, soya, mer oxfond, mer spiskummin, mer chili och mer peppar. Vätska behövs däremot inte tillsättas för det var en ren soppa av allting och inget man kan fylla ett tortillabröd med utan att det rinner av.

Grytan blev efter justering nu mer mustig och fylligare i smaken. Nu fick den koka sista timmen utan lock och såsen reducerades ner och blev härlig krämig och tjock. Köttet blev mört så de bara faller isär och morötterna mosade med baksidan av en träslev mot grytans kant vilket förbättrade konsistensen ytterliggare!

Här ser ni ingredienserna till grytan, från Coop.

När jag äntligen blev nöjd med chiligrytan såg den ut såhär! Men den lilla biten röd chili var inte alls tillräcklig så där behöver man kräma på ordentligt om man vill ha en fin chiligryta som just ska passa till taco! Och även mer syra i form av lime eller citron hade inte skadat!

Här får ni mitt recept på Texas chili istället >>

  1. Bönan skriver:

    Hej Linda! Jag måste bara tipsa om en grej som jag testade – tacos på fläskkarré i ugn med folie över. Tyckte att det blev supergott! http://bonanshorna.se/?p=448

  2. Varenda matbloggare tycks ha fått den där kassen med mat och recept från Coop så det lär väl märkas om det är fler missnöjda. Fast en del kanske inte vågar säga sanningen (rädd för att mista gratisprodukter)…

  3. Har dom inget provkök?!?

    Det finns inget värre än när fyllningen rinnern ner i ärmen på skjortan/tröjan när man vill ta ett bett 🙁

  4. Bra att du är ärlig!!! Föredrar nog ändå färs eller möjligtvis kycklingfilé i tortillasbröden. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..