Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin

Här kommer favoritbiffarna nummer ett, (ja förutom Nickes biffar han gör över öppna elden ute). Stora, saftiga, smakrika för att inte tala om såsen… 😉  Perfekt söndagsmiddag med kokt potatis, broccoli och vinbärsgelé till! Anledningen till att jag har två ägg i smeten är att dom ”jäser” upp, blir runda och fina och så vansinnigt saftiga! Jag steker dom bara lätt så de får fin färg på bägge sidorna, sen får dom koka färdigt i skysås med en skvätt rödvin och creme fraiche! Tokgott blir de!!

14 st biffar
Det här behöver du : 

1 kg blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning

Såsen : 
6 dl köttbuljong (alt. vatten + fond/tärning)
1½ dl rött vin
2 tsk muschroom soya
2 tsk vinbärsgelé
1 burk creme fraiche (2dl)
Salt & peppar
Persilja

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten. Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna. Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna, lägg upp på fat vid sidan om allt efter hand. Vispa ur pannan med köttbuljong och resten av ingredienserna till såsen, lägg i biffarna och sänk värmen. På med lock och låt småputtra ca 15 min. Smaka av med salt & peppar. Toppa med finhackad persilja.


Gott som tusan!

  1. Annika skriver:

    Bästa grillkryddan! Fantastisk till allt (möjligen inte till glass)!

  2. Dom blir mycket goda med nötfärs Jag blandar i American BBQ Spice Chili Smoky Blir goda med lite sting

  3. Marie skriver:

    Som vanligt, himmelskt gott!! Tack för detta. Dessutom är jag väldigt kräsen. Så fem guldstjärnor till dej, Marie

  4. Lotta skriver:

    Gillade inte detta alls, tyckte inte det smakade något alls.. och såsen var blaskig.. följde receptet till punkt o pricka…
    blev så lycklig att hitta ett nytt färs recept men detta kommer inte att göras igen, sorry…

  5. Tack för ett recept på köttfärsbiffar som jag nog aldrig kommer att få nog utav. Har lagat dom flera gånger o hela familjen älskar dom att dom också är lättlagade är ju ett plus.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..