Tiramisu med limoncello och lemoncurd, pudrade med kakao och chokladrosor på toppen
Slutklämmen på den
blev tiramisu i portionsglas! Jag smaksatte den efter ett tips med limoncello
(kexen)
och lemoncurd
(grädde/mascarpone)
. Grymt gott och syrligt, sött, fräscht! Jag ville dock ändå dekorera den med den klassiska pudrade kakaon eftersom chokladrosorna
(rosor; tillägnad en rosgalen mamma)
skulle matcha därtill! Otroligt smidig dessert som du kan förbereda många timmar i förväg och det smakar bara godare ju längre de får stå till sig! 😉
20 port
Det här behöver du :
40 st savoiardikex
knappt 1 flaska (750 ml) limoncello
3-4 dl grädde
200 gram mascarponeost
300 gram lemon curd
Kakao
Chokladrosor + chokladspån (Dr Oetker)
GÖR SÅHÄR :
Ta fram 20 portionsglas. Bryt kexen så de passar i botten, doppa dom hastigt i limoncello och lägg i botten på varje glas. Vispa grädden löst, blanda med lemoncurd och mascarponeost och skeda ovanpå kexen. Toppa med pudrad kakao och chokladrosor/chokladspån. Vänta med kakaon och dekoration tills strax före servering.