Italiensk pastasallad med röd pesto och soltorkade tomater
En smakrik pastasallad är helt rätt på en
. Den här har jag valt att smaksätta med rödlök, tomatpesto och soltorkade tomater. Ingredienserna ska blandas med pastan direkt när den är nykokt och rykande het, då kommer smakerna fram ordentligt och sugs upp. Passar utmärkt till kallskuret kött eller kyckling på buffén men också god som vegetarisk ensamrätt.
10 port
Det här behöver du :
Kokt pasta till 10 port (här valde jag Zeta´s Strozzapreti)
Olivolja
2 rödlök
1 burk 120 gram Kung markatta ekologisk tomatpesto
150 gram soltorkade tomater + lite av marinaden
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll och blanda med olivolja, finhackad rödlök, tomatpesto och soltorkade tomater medan den är rykande varm. Ringla över lite av marinaden från de soltorkade tomaterna. Blanda väl. Smaka av med salt & peppar. Låt svalna. Toppa med ruccola och basilika.
* TIPS!
Pastasalladen serverade jag med Nigellas röda salladshänder, grymt snygga tycker jag! Dessa kan du hitta hos
nu till reducerat pris. Uppger du koden kryddburken” vid beställning får du 10% rabatt på hela sortimentet dessutom!