Italiensk buffé & 50års kalas!


Tjoho vilken helg vi har haft!! Vilket kalas, vilken fest och lilla mamma är nu 50år!! 😛 Allt gick galant med buffén och den blev uppskattad av alla! Tänkte visa er en liten bildkavalkad och sist av allt överraskningen till mamma… 😉

Alla recept : 

Kallskuren kyckling med vitlök, citron och timjan
http://kryddburken.se/2012/01/25/kallskuren-kycklingfile-med-citron-timjan-vitlok/

Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé
http://kryddburken.se/2012/01/26/kallskuren-balsamicomarinerad-ytterfile/

Pastasallad med tomatpesto 
http://kryddburken.se/2012/01/25/italiensk-pastasallad-med-rod-pesto-och-soltorkade-tomater/

Minipajer med spenat & pinjenötter
http://kryddburken.se/2012/01/25/minipajer-med-spenat-pinjenotter-och-parmesan/

Färskost sweet chili 
http://kryddburken.se/2012/01/26/hemmagjord-farskost-med-sweet-chili-orter/

Varm brietårta
http://kryddburken.se/2012/01/26/varm-brietarta-med-plommontomater-notter-flingsalt-honung/

Tomat & mozzarellasallad
http://kryddburken.se/2012/01/26/tomat-mozzarellasallad-med-chili-basilikadressing/

Tiramisu i portionsglas med limoncello & lemon curd
http://kryddburken.se/2012/01/28/tiramisu-med-limoncello-och-lemoncurd-pudrade-med-kakao-och-chokladrosor-pa-toppen/

Övrigt ; 

Rostade baguetter

Hyvlad parmesan

Lite goda ostar; cambozola, affine getost och brie

Melon, kiwi, citroner, vindruvor, physsalis

Ruccola, basilika, timjan, chili

Nötter

Lufttorkad skinka lindad runt melon

Crotini med tomat & olivtapenade

Vitlökssås

crema di balsamico

Marinerade vitlöksklyftor
Gröna & svarta oliver

Kex, rån, digestive

Lite olika sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana

Sammanfattning;

Hela buffén räknade jag till 20 pers men det blev en hel del över ändå. Prismässigt ca 2400kr för samtliga ingredienser.


Hela buffén uppdukad och klar, bara att hugga in!


Pastasallad med tomatpesto där jag även blandade i finhackad rödlök, soltorkade tomater, olivolja, salt & peppar.


Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé, kryddad med rosmarin och rosépeppar.


Kallskuren kycklingfilé som marinerats med vitlök, citron och timjan.


Små minipajer av frasig smördeg och en fyllning av grädde, pinjenötter, cashewnötter och spenat samt riven parmesan! Urgoda!!


Tomat & mozzarellasallad, marinerad med olivolja, chili, citron, salt & peppar.


Lufttorkad skinka.


Honungsmelon och vattenmelon till lufttorkad skinka och lite crema di balsamico är en höjdare!


Crostini med tomat/olivtapenade, vitlökssås, marinerade vitlöksklyftor, svarta och gröna oliver.


Brietårta som jag toppade med halverade små plommontomater, blandade salta nötter och honung. In i ugnen en stund så osten smälter när man skär i den! 😛 Gott!!!


Lite olika sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana!


Hemmagjord färskost med sweet chili.


Rostade baguetter.


Lite goda ostar; cambozola, affine getost och brie.


Tiramisu i portionsglas med limoncello & lemon curd, toppad med kakao och chokladrosor.


Mamma öppnar presenterna! Just den här kommer från oss, köpt på Mittbrodts i Borgholm.


(Fler bilder från kalaset kommer på min privata facebook


Och den stora överraskningen som vi kämpade med för att hemlighålla under kvällen. I ett av rummen hade vi ställt upp staffli och tavelduk, oljefärger, penslar och paletter! En och en gick vi in och målade på tavlan som senare framåt småtimmarna avslöjades inför en lätt rörd mamma… 

 Kan säga att vi hade väldigt kul när den ena efter den andra kom ut ur rummet med färg på händer och en del även i ansiktet! Hon undrade verkligen vad vi pysslade med…. 😉

68
26

Vinnaren av Tropicana juice!


Då var det dags att presentera vinnaren av Tropicana juice då! Vad roligt att så många ville delta! Det är verkligen superkul att läsa alla era motiveringar vilket jag nu har suttit och gjort en bra stund! 😛


En kommentar etsade dock sig fast lite extra… Tänkvärt…

Med denna motivering; ”För ett halvår sedan vägde jag 27 kilo, hade totalt tappat greppet om det här med mat och synen på min egen kropp. På grund av katastrofalt låga kaliumvärden och en kropp som skulle klara högst en månad till blev jag inlagd och jag hade två val. Vända eller dö. Valde att vända och på en och en halv månad gick jag upp tio kilo. Min kropp sög upp varje kalori den fick! Eftersom det är svårt att äta efter att man har svultit i många år så fick jag dricka det mesta av energin. Apelsinjuice (som smoothie eller med neutral olja i) blev min stora räddning, och min tandläkares stora fasa!, och nu ÄLSKAR jag apelsinjuice. Plus att kaliumet fullkomligen hoppade upp..! Har en bit kvar, men har börjat leva igen!

En solskenshistoria tycker jag förtjänar en solig dryck..! Och till alla andra: njut och var snälla mot er själva!”

GRATULERAR jag Catharina till ett halvårs förbrukning av Tropicana juice! 
Maila mig (kryddburken@telia.com) din postadress så kommer varucheckar på posten i veckan!

Tack till er alla för ert deltagande och tack Tropicana för sponsring av tävlingen!

6
2

Ciabatta med salami, brieost och marinerad rödlök!


Jag har lite att stå i just nu, inte bara maten till mammas 50-års kalas som tar min tid utan allt runtomkring med överraskningar, planering och en jädrans massa fejande till höger och vänster!  I onsdags kväll efter en massa planerade, fixande hit och dit, och boxningsträning på kvällen plockade vi ihop lite goda smörgåsar av nybakade ciabatta med pepparsalami, brieost, sallad, gurka och marinerad rödlök! Det är ju så vansinnigt gott!

Igår kommer jag knappt ihåg vad vi åt till middag och nu ikväll fredag har jag just blivit klar med div förberedelser inför den stora dagen imorgon! ÄTA, vad är det?? Hinner ju inte! 😉 Men som den ”smörgås-människa” jag är så går det aldrig nån nöd, för smörgåsar kan man alltid fixa ihop i ett nafs och detta är min absoluta favorit. Ciabattabröd, pepparsalami, sallad, gurka, brieost och massor av marinerad rödlök! Har en förmåga att stoppa i alldeles för mycket dessutom så en halv räcker gott och väl! 😉Jag brukar köpa de butiksbakade ciabatta (Hemköp), men nu har jag hittat en bättre favorit, nämligen de vacumförpackade som ska värmas i ugn (märke; Hemköp). Dom är tio gånger godare och mer luftiga, håliga, sega och krispiga! Prova!!


Ja, vem vet, kanske blir det en sån senare ikväll också…. 😛

Marinad till 2 rödlökar :
½ dl olivolja
4 msk balsamsvinäger
1 tsk  pressad citron
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker… Bara mellan tummen och pekfingret…

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dressingen, skiva rödlöken och lägg i plastpåse. Slå på dressing och knyt ihop. Massera in dressingen i löken noga. Låt gärna ligga i kylskåpet nån timme.


Och till barnen som inte äääälskar salami och rödlök funkar ost, skinka, sallad och gurka alldeles utmärkt! 😉


Har ni inte provat dessa innan så gör de, dom är superfina när man skär upp dom, riktigt stora sega bubblor i brödet och knaprig yta! Perfekt att ha hemma om man vill ha nybakat direkt!

(Nej, inlägget är inte sponsrat av Hemköp inte heller nån form av reklam, helt och hållet ett tips från mig bara!) 

11
2