Ciabatta med salami, brieost och marinerad rödlök!


Jag har lite att stå i just nu, inte bara maten till mammas 50-års kalas som tar min tid utan allt runtomkring med överraskningar, planering och en jädrans massa fejande till höger och vänster!  I onsdags kväll efter en massa planerade, fixande hit och dit, och boxningsträning på kvällen plockade vi ihop lite goda smörgåsar av nybakade ciabatta med pepparsalami, brieost, sallad, gurka och marinerad rödlök! Det är ju så vansinnigt gott!

Igår kommer jag knappt ihåg vad vi åt till middag och nu ikväll fredag har jag just blivit klar med div förberedelser inför den stora dagen imorgon! ÄTA, vad är det?? Hinner ju inte! 😉 Men som den ”smörgås-människa” jag är så går det aldrig nån nöd, för smörgåsar kan man alltid fixa ihop i ett nafs och detta är min absoluta favorit. Ciabattabröd, pepparsalami, sallad, gurka, brieost och massor av marinerad rödlök! Har en förmåga att stoppa i alldeles för mycket dessutom så en halv räcker gott och väl! 😉Jag brukar köpa de butiksbakade ciabatta (Hemköp), men nu har jag hittat en bättre favorit, nämligen de vacumförpackade som ska värmas i ugn (märke; Hemköp). Dom är tio gånger godare och mer luftiga, håliga, sega och krispiga! Prova!!


Ja, vem vet, kanske blir det en sån senare ikväll också…. 😛

Marinad till 2 rödlökar :
½ dl olivolja
4 msk balsamsvinäger
1 tsk  pressad citron
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker… Bara mellan tummen och pekfingret…

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dressingen, skiva rödlöken och lägg i plastpåse. Slå på dressing och knyt ihop. Massera in dressingen i löken noga. Låt gärna ligga i kylskåpet nån timme.


Och till barnen som inte äääälskar salami och rödlök funkar ost, skinka, sallad och gurka alldeles utmärkt! 😉


Har ni inte provat dessa innan så gör de, dom är superfina när man skär upp dom, riktigt stora sega bubblor i brödet och knaprig yta! Perfekt att ha hemma om man vill ha nybakat direkt!

(Nej, inlägget är inte sponsrat av Hemköp inte heller nån form av reklam, helt och hållet ett tips från mig bara!)