ANNONS

Lunch i Borgholm; Sörens biffpasta med gorgonzola

/

Idag åkte Joline & jag in till Kalmar på förmiddagen och hämtade mormor Mia på flygplatsen, hon har varit på G.Canaria i 10 dar

(50-års present)

och det var en lycklig Joline som gav mormor en hård kram på flygplatsen när vi mötte upp! Visst är det så att man saknar sina nära och kära mycket, mycket mer när man vet att dom är längre bort och i ett annat land dessutom?!

Nåja, nu är ordningen återställd och kära mor är hemma! På söndag den 22:e fyller hon alltså 50år och vi planerar för fullt inför bjudning och kalas! Det kommer att bli italiensk buffé och jag har redan fått massor av tips från er på Kryddburks-fejjan men råkar ni sitta inne med något vansinnigt gott tips på förrätt/plockmat så hit med de! 😉

Joline fick ledigt på förmiddan för att följa med till flygplatsen och jag hade lovat att återlämna henne i skolan vid 12-tiden så vi åt lunch ute med mamma eftersom hon hade missat den i skolan annars. Vi provade ett ganska nytt lunchställe o Borgholm som heter ”Sörens” och det ligger i samma lokal som gamla ”Sörens bröd” dessutom, lätt att hitta! 😉

Dagens utbud såg ut såhär : 

  • Stekt fläsk med löksås
  • Raggmunk med fläsk
  • Moussaka
  • Kyckling singapore curry
  • Biffpasta med gorgonzola

Vi valde biffpasta med gorgonzola alla tre! Fick maten serverad nästan omgående på stora fina tallrikar, snyggt o rent i restaurangen. Sköna stolar och rymligt runt bordet och dov musik med rock á billy i bakgrunden! Mysig stämmning faktiskt för att vara ett lunchställe.

Maten var väldigt god!
Spagettin helt perfekt al dente, såsen kunde haft lite mer smak av gorgonzola, (tyckte det smakade väldigt mkt olivolja om spagettin dock, den borde inte vara där till denna sås isåfall) men annars väldigt gott. Biffen var inte seg och tråkig som den kan vara ute. Den var mör och saftig och grönsakerna i såsen (morot, sugar snap, zucchini, bambuskott) perfekta! Stora portioner dock!! Trevlig och snabb service!

Generös salladsbuffé med smör och nybakat bröd, samt kaffe och kaka ingick i priset; 75kr
Den här lunchen får betyg 4 av 5. 

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00