3-minuters glass!


Efter söndagsstek, sås och potatis så passar glass alldeles utmärkt! Glass-inspiration och recept från

Annes mat

, fy bubblan så enkelt! Vispa grädde, slå i kondenserad mjölk, rör ihop o skjuts in i frysen! 😉 Jag hackade ner två dubbeldajm i smeten också! Denna glass blir verkligen precis sådär krämig och god, inte alls isig eller kort i konsistens utan följsam och gräddig!

Jag tog upp lite blandade bär också som jag kokade ihop till en ljummen bärsås av; björnbär, hallon, blåbär & lingon! Vansinnigt gott men hade inte riktigt tid att fota då vi hade gäster som väntade så håll tillgodo med bilderna, jag lovar jag ska ta bättre bilder vid nästa tillfälle.

Imorgonbitti laddar vi upp nya veckan med tävling! Missa inte det! 😛

Det här behöver du : 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
Valfri smaktillsats (2 dubbeldajm)

GÖR SÅHÄR : 


Vispa grädden till mjuka toppar.


Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden.


Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form och frys 5-6 timmar.


Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.


Häll upp glassmeten i en avlång brödform eller annan passande form.


Täck med plastfolié och ställ in i frysen 5-6 timmar. Ta ut i god tid så den hinner tina (i kylen) något före servering. För att den skulle lossna lätt ur formen spolade jag upp lite hett vatten i diskhon och bara doppade ner den snabbt sen vände jag upp den på ett fat.


En dålig iPhonebild men ville ju bara visa er hur krämig och fin den var på insidan liksom… 😉