Wienerschnitzel när den är som bäst, av kalvinnanlår!


Visst var de wienerschnitzel som skulle lagas! Wienerbröd skulle jag aldrig ge mig på o inte det är gott heller! 😉 Wienerkorv självklart! Wienernougat, nä det får vi ta till nästa jul!

Brukar ni laga wienerschnitzel förresten?
Det är riktigt gott, lite pill med paneringen men det är det värt alla gånger. Man kan ju banka och panera i princip vilket kött som helst. Kyckling är gott, likaså skinkschnitzel och tunna skivor av julskinka! Här har jag dock använt mig av kalvkött såsom det ska vara, det är allra godast men ett lite dyrare kött man kanske inte köper till vardags.

De klassiska tillbehören är citron, sardellfiléer och kapris! De två sistnämnda går bort här hemma så vi nöjde oss med citron. Stekt potatis och gröna ärtor ska de vara också! Såsen då? Egentligen behövs väl ingen sås men faktiskt så är en kall remouladsås himla gott till, så ta vad ni själva tycker passar!4 pers


Det här behöver du :  


6-8 skivor kalvkött ca 120 gram/st (stek av innanlår)


ca 3-4 dl vetemjöl


Salt, vitpeppar


3 ägg


ca 4 dl ströbröd el. panko


Smör till stekning

GÖR SÅHÄR : 


Skiva köttet 1 cm tjockt. Banka ut det till ca 4-5 mm. Doppa i mjöl (blanda mjölet med salt & vitpeppar) och se till att hela täcks ordentligt. Skaka av och doppa i de uppvispade äggen. Låt rinna av och doppa sist i ströbröd. Lägg på en skärbräda och låt paneringen torka till lite innan du steker. Stek i rikligt med smör på medelvärme. Håll schnitzlarna varma i ugnen i 100 grader, lägg gärna ett bakplåtspapper över. Servera med citron, sardellfiléer, kapris. Stekt potatis, gröna ärtor och valfri sås.


TIPS! 


Du kan styckfrysa schnitzlarna direkt efter panering, bra att ha till en annan gång!Mjöl, ägg och ströbröd…


Banka ut köttet till ca 4-5 mm, ungefär dubbel storlek.


Doppa i mjölet..


Doppa i ägg…


Och sist av allt, doppa i ströbröd…


Låt paneringen få torka till något innan de steks.


Håll schnitzlarna varma i ugnen i 100 grader med ett bakplåtspapper över.


Dags att servera!


Smaklig schnitzel! 😛