Gratinerad lövbiff med gorgonzola

Ett hett tips på vad du snabbt svänger ihop med lövbiff kan väl inte skada! Ofta vet man inte vad man ska göra med dom förutom steka som dom är eller göra rullader av, men detta ska ni prova om ni inte gjort innan. På en tomatbädd med vitlök, grädde och kryddor låter man lövbiffen få vila med ett härlig lager av gorgonzola, snabbt in i ugnen i 15-20 min sen har du en riktig toppenmiddag. Servera med råstekt potatis, gratäng eller enligt LCHF. Vansinnigt gott, krämigt och mört!

Det här behöver du : 
500 gram lövbiff i tunna skivor
Smör till stekning
Salt & peppar

4-5 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Gorgonzola, Roquefort el. St Agur
2½ dl grädde
1 msk kalvfond

GÖR SÅHÄR :
Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du för länge blir dom lägg sega. Lägg upp på ett fat vartefter. Smörj en ugnsfast form och skiva tomaterna, lägg i botten. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över. Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med kalvfond och grädde och slå över tomaterna. Lägg lövbiffen ovanpå, smula över osten och gör ett lager till med lövbiff och gorgonzola. Gratinera i 200 grader ca 15-20 min.

Tomater, lövbiff och gorgonzola är en oslagbar kombination i ugnen.

De skivade tomaterna i botten med salt, peppar och hackad vitlök över.

Hastigt stek lövbiff.

200 gram gorgonzola, härligt krämig och salt.

Formen är fylld med massa gott…

Å så skjuts in i ugnen!

Woooilaa!! 😛 Ät & njut!

  1. Tack för ett helt underbart recept!!!!! Kommer att följa dig ser att du har mycket mycket mera. Vår måltid blev toppen!!!!!

  2. nutmeg skriver:

    Köttet på vår ICA supermarket är inte precis vad man skulle vilja kalla ”av god kvalitet”. Jag ska använda fryst renskav istället, även om det är skrap de’la skrap, och inte särskilt HQ, känns det bättre, inte minst av etiska skäl. Eller kanske fisk, tunna utbankade skivor av marulk.

  3. Bönan!
    Lövbiffen blir väldigt mör, se till och välj kött med kvalité dock, det är halva vinsten!

    Mamman!
    Jag tycker nog råstekt potatis passar bäst!

    Sofie!
    Ta precis vilken ost som helst, bara du tycker om den! 😉 Det funkar med alla sorter, västerbottensost, cheddar, parmesan, fetaost, mozarella, färskost…
    /Linda

  4. Så otroligt gott det ser ut! Måste absolut testas!
    Kram Gourmetmorsan

  5. Annika skriver:

    Hej

    Ville bra tala om att jag gjorde lövbiffen i dag och det var kanongott :).

    Är inne och läser din blogg varje dag och gillar den mycket.

    Tråkigt med Ert hus, hoppas det löser sig till det bästa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..