Quesadillas med salsadipp


Mexikanarnas frukost deluxe! 😉 Quesadillas Ă€r en klassiker i det mexikanska köket. Tortillabröd, fylld med hĂ€rligt, riven smĂ€lt ost, chili och koriander som jag har i mina. Man kan sĂ„klart fylla med precis vad man vill, kanske nĂ„n form av skinka, kyckling eller som hĂ€r bara med ost, chili och koriander. SĂ„ enekelt och gott med fĂ„, rena smaker och tillsammans med en salsadipp, lime att pressa över och paprika kan det inte bli fel! Som förrĂ€tt till en temamiddag, som kvĂ€llstugg framför TV:n eller lördagssnacks med en kall öl! VĂ€lj sjĂ€lva! Gott som tusan Ă€r det iallafall!

NĂ„gra av er kommer sĂ€kert att undra om det Ă€r starkt med tvĂ„ hela chili till dessa quesadillas, och dĂ„ kan jag svara att nĂ€r kĂ€rnhus och ”innervĂ€ggar” Ă€r borttagna pĂ„ chilin sĂ„ Ă€r det inte ett dugg starkt och vĂ„ra barn Ă€ter dessa med god aptit utan att gnĂ€lla över nĂ„n hetta, sĂ„ kör pĂ„! Om man ska vara extra busig kan man droppa över nĂ„gra droppar av DÂŽElidas chilisĂ„s pĂ„ fyllningen, dĂ„ blir det fart pĂ„ karusellen om man vill de! 😉

Det hÀr behöver du : 
8 smÄ runda tortillabröd
200 gram riven lagrad ost
2 röda spansk peppar
1 kruka koriander

Tomatsalsa
1 gul paprika till ”burk”

GÖR SÅHÄR : 
Riv osten och finhacka chili och koriander. Fördela allt pÄ fyra tortillas. LÀgg pÄ ett bröd pÄ varje och platta till. Stek pÄ bÀgge sidor pÄ medelhög vÀrme i stekpanna, (torr panna ska de va, och ingen olja eller fett) gÀrna grillpanna för fina rÀnder.  SkÀr i trekanter, servera med salsadipp, lime, paprika och garnera med koriander.


Riven, lagrad ost,

(till Àkta quesadillas anvÀnds oftast Oaxaca-ost)

 koriander, chili o lime
 Som gjort för just quesadillas! 😛


Spansk peppar!!


Tortillabröden förbereds.


Med grillpanna blir det snygga rÀnderSkÀr upp quesadillan i tÄrtbitar!


Röd paprika Ă€r ett gott tillbehörLiksom lime att pressa överJa, bon apetit fÄr jag sÀga dÄ för detta Àr en riktig höjdare!!