ANNONS

Quesadillas med salsadipp

/

Mexikanarnas frukost deluxe! 😉 Quesadillas är en klassiker i det mexikanska köket. Tortillabröd, fylld med härligt, riven smält ost, chili och koriander som jag har i mina. Man kan såklart fylla med precis vad man vill, kanske nån form av skinka, kyckling eller som här bara med ost, chili och koriander. Så enekelt och gott med få, rena smaker och tillsammans med en salsadipp, lime att pressa över och paprika kan det inte bli fel! Som förrätt till en temamiddag, som kvällstugg framför TV:n eller lördagssnacks med en kall öl! Välj själva! Gott som tusan är det iallafall!

Några av er kommer säkert att undra om det är starkt med två hela chili till dessa quesadillas, och då kan jag svara att när kärnhus och ”innerväggar” är borttagna på chilin så är det inte ett dugg starkt och våra barn äter dessa med god aptit utan att gnälla över nån hetta, så kör på! Om man ska vara extra busig kan man droppa över några droppar av D´Elidas chilisås på fyllningen, då blir det fart på karusellen om man vill de! 😉

Det här behöver du : 
8 små runda tortillabröd
200 gram riven lagrad ost
2 röda spansk peppar
1 kruka koriander

Tomatsalsa
1 gul paprika till ”burk”

GÖR SÅHÄR : 
Riv osten och finhacka chili och koriander. Fördela allt på fyra tortillas. Lägg på ett bröd på varje och platta till. Stek på bägge sidor på medelhög värme i stekpanna, (torr panna ska de va, och ingen olja eller fett) gärna grillpanna för fina ränder.  Skär i trekanter, servera med salsadipp, lime, paprika och garnera med koriander.

Riven, lagrad ost, (till äkta quesadillas används oftast Oaxaca-ost) koriander, chili o lime… Som gjort för just quesadillas! 😛

Spansk peppar!!

Tortillabröden förbereds.

Med grillpanna blir det snygga ränder…

Skär upp quesadillan i tårtbitar!

Röd paprika är ett gott tillbehör…

Liksom lime att pressa över…

Ja, bon apetit får jag säga då för detta är en riktig höjdare!!

14
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00