Sweet chili kycklinggryta


Oj, de va länge sen jag la ut en kycklinggryta ser jag nu, så det är väl på tiden då! Denna gryta är  enkel och går snabbt att svänga ihop under tiden du kokar pasta, ris eller annat tillbehör. Det är lite en ”släng-i-o-rör-om-gryta” uppifrån och ner efter receptlistan. Ner med  kycklingbitar i en gryta, hacka lök och ner med den. Riv vitlök och tillsätt. Slå över sweet chilisås, låt fräsa medan du skalar o slantar ett par morötter och slänger ner. Slå på buljong och soya. Låt koka upp. Duka bordet och rensa diskbänken. I med en skvätt grädde i grytan och smaka av. Går ju som en dans! 😛 Och gott som tusan!!

Det här behöver du :
3 -4 kycklingfiléer (ca 400 gram)
Smör till stekning
1 gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl sweet chilisås
2 morötter
4 dl kycklingbuljong
1 msk kikkoman soya
½ dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :


Skär kycklingen i bitar. Stek i smör i tjockbottnad gryta, tillsätt hackad lök, finriven vitlök och sweet chili. Låt allt få fräsa ihop nån minut. Skala och skär morötter tunt och lägg i. Slå på buljongen och soya. Sänk värmen och låt puttra ca 10-15 min.


Servera med pasta och en grön/paprikasallad!