Rika riddare, budgetsmart & vansinnigt gott!


Ni slänger väl inte torra kanelbullar eller vetelängder? Kanske ger ni det till fåglarna och då är det ju helt okej, men inte slänga! 😉

Precis som fattiga riddare så tar du tillvara på torrt bröd som snabbt förvandlas till en läcker dessert! Skillnanden på fattiga och rika är att torrt rostbröd används till de fattiga och till de rika används istället det lite lyxigare vetebrödet med fyllning av kanel och socker eller mandelmassa som det kan vara i vetelängder.

Brödet skivas, doppas i pannkakssmet så det får suga åt sig ordentligt, steks i stekpanna på låg värme. Kryddas med socker och kanel! Enkelt och fruktansvärt gott, en dessert som fallit i glömska som borde lyftas tack vare att du inte behöver kasta något! Budgetsmart eller hur? Du också skiva och frysa ner för att bara ta upp vid ett senare tillfälle och förädla till dessa rika riddare! 😉

Det här behöver du : 
1 vetelängd/saffransländ (dagsgammal)
en skvätt pannkakssmet *
socker + kanel
ev. sylt + vaniljkesella

* (en skvätt pannkakassmet = knappt 1 dl vetemjöl + 1½ dl mjölk + 1 ägg) 

GÖR SÅHÄR : 


Vispa ihop smeten, doppa skivorna och stek!


E

xtra julkänsla blir det såklart med saffranslängd… 😛


Som doppas i pannkakssmet och steks i stekpanna på låg värme.


Sylt & vaniljkesella kan vara överflödigt, men prova! Varma som kalla!


Önskar er alla en trevlig helg!! Här hemma ligger en skinkstek i ugnen för tillfället och har legat där läääänge, jag tror snart den är klar! Muscovadostekt kulpotatis, skysås, gurka, gelé och sallad till! Söndagsmiddag en fredasgkväll är väl inte så tokigt ändå! 😉