Pizza ikväll?


Är ni sugna på pizza till fredagsmyset ikväll? Baka då en hemmagjord för det är absolut GODAST!! Pizzan här ovanför är bakad i vanlig ugn på ett teflongaller och det blir bara sååå bra, så här kommer mina bästa tips för en lyckad fredagspizza, vill du veta hur man INTE ska göra så läs lite längre ner! 😛

PIZZADEGDegen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt, eller 6 små calzone

Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

TOMATSÅSEN


Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk Mutti tomatkross
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpure
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop tomatsåsen med stavmixer!

TEFLONGALLERTeflongaller

Finns att köpa på stormarknader för en 50-lapp! 😉 Att grädda pizzan på ett teflongaller för att du får fin frasig botten och värme underifrån utan att den blir hård. Kanterna blir mjuka inuti men frasiga på utsidan och fyllningen gräddas precis lagom! Bättre än pizzasten, vill du läsa mer om mitt test, kika här >>

PIZZASALLADPizzasallad :

1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålenhuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tätslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

Och såhär ska ni INTE göra!
Jag gjorde ett par pizzor i onsdagskväll och såg fram emot att prova göra dom i infra chefen!


Ser i alla fall himla mysigt ut! 😉

Jag bakade ut bottnen på ett teflongaller som jag sen la på nedersta gallret i infra chefen. 240 grader ställde jag den på och förvärmde ca 10 min.


Jäste upp, de gjorde den! Men den blev mest gräddad på ovansidan så jag bestämde mig för att lyfta upp den på de översta gallret istället och sänka värmen lite. Det hjälpte inte ett dugg, den blev bränd på ytan men inget hände med bottnen så jag fick lyfta upp den

(njae, jag + Nicke + tre stekpsadar)

och in i vanliga ugnen med folie över… *suck* Vilken tid de tog, jag som skulle va snabb den här kvällen!


Men jag gav inte upp med den andra bottnen för de. Jag bestämde mig för att förgrädda den i infra chefen i 5-6 minuter och SEN lägga på fyllningen… Då fick jag ju en fin yta ovanpå, men när jag kikade under så var den kladdig. Så jag fick vända på bottnen och förgrädda den sidan också… *dubbelsuck* Sen på med fyllning och ja, pizza blev det ju förvisso, men på tok för krångligt och inte alls lika bra som i vanlig ugn! Så nu vet ni de! Pizza + infra chef = Inte bra!


Till slut blev det två fula pizzor, men de kunde blivit bättre och tagit 15 min, istället för 1½ timme… Nä, kör på vanlig ugn, 225 grader och teflongaller, de blir bäst, så e de bara! 😉