Grillad kyckling med varm sky, stekt potatis & grönsallad!


Idag blev det grillad kyckling till lunch. Den där kycklingen som dök ner i infra chefen i lördagskväll. Färsk, hel kyckling som jag stekte/grillade i halogenugnen på ganska lågvärme, ca 150 grader i 1 timme! Å då vart den såhär fin. Skulle vilja påstå att bättre helgrillad kyckling får jag inte till i vanlig ugn faktiskt… Det blev grymt gott!! Sådär saftig och gyllene med knaprigt skinn

(som inte lossnar från köttet)

och kryddblandningen klappade jag bara in på kyckling med torra kryddor och lite, lite vatten! Ingen olja, eller annat fett, skinnet i sig är ju fett så det räcker!

Kryddor till 1 hel kyckling ca 1,2 kg : 
2 msk ungersk malen paprika (mild, söt)
2 tsk grillkrydda (utan glutamat)
2 tsk salt
½ tsk torkad rosmarin (smulad mellan tummen och pekfingret)
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 krm malen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Fukta kycklingen lätt med lite vatten. Gnid in kryddorna över hela kycklingen på bägge sidor.  Stek i infra chef eller vanlig ugn.

Infra chef :


150 grader ca 1 timme, eller tills benen lossnar lätt och köttsaften är genomskinlig och inte rosa. (Vänd kyckligen en gång under tillagningen)

Vanlig ugn :
175 grader, ca 1½ timme, eller tills benen lossnar lätt och köttsaften är genomskinlig och inte rosa.
Här använder jag även smält smör jag penslar kycklingen med.


Såhär blev den! Godaste hittills måste va ett gott betyg. Till hel kyckling kommer jag uteslutande att använda infra chefen i fortsättningen, de gjorde den bra!


Härligt mört, saftigt kycklingkött. Idag serverade jag den kallskuren i skivor med en varm buljongsky som jag ringlade över köttet. Stekt potatis och grönsallad till. Hur gott som helst!


Är jag ensam om att tycka att kyckling i tunna skivor är såå mycket godare än i bitar…? 😉


Smaklig spis då, eller ugn, eller infra chef, eller precis vad ni vill! 😛