ANNONS

Dinkelbröd med pumpakärnor

/

Dinkelbröd är ju så gott men kan lätt bli lite väl torrt och kompakt tycker jag så jag provade att baka ut det med manitoba cream-mjölet och en halvliter dinkelflingor! Det blev saftigt, luftigt och bara sååå gott! Lite pumpakärnor åkte ner också! Rekommenderas varmt! Har ni nåt bra recept på dinkelbröd eller frallor så dela gärna med er eller länka, detta är det dinkelbröd jag lyckats bäst med (och till och med kan blogga om och rekommendera), just för att det inte blev så kompakt!

Receptet är enkelt, en gröt på dinkelflingor som får svalna, som sen arbetas ihop med jäst, sirap, olja, salt och mjöl! Lätt som en plätt. 😉

Det här behöver du : 
5 dl dinkelflingor (Jag anävnde Saltå kvarns)
5 dl kokande vatten
—–
1 dl vatten
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl mörk sirap
1 msk matolja
1 dl pumpakärnor
½ tsk salt
6-8 dl manitoba cream

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp vattnet och slå det över dinkelflingorna. Låt stå tills det svalnat till fingervarmt. Rör ut jäst med 1 dl vatten och rör ner i dinkelflingorna. Tillsätt sirap, olja, pumpakärnor, salt och 6 dl av mjölet. Arbeta kraftigt i maskin ca 10-15 min. Degen ska vara väldigt lös. Pudra över lite mjöl och låt jäsa i bunken 1 timme. Efter 1 timme kör du igång maskinen igen och tillsätter resten av mjölet och låter den arbeta ca 3 min. Ta upp på mjölat bakbord och forma till två avlånga limpor. Lägg i brödformar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Snitta ytan på bröden och grädda i ca 45 min i 175 grader. Låt svalna på galler.

Dinkelflingorna hittade jag i Saltå kvarns sortiment. (Inlägget är inte sponsrat på något sätt)

Färdiggräddade… Och det doftar hembakat i heeeeela huset! Finns inget bättre! 😛

Jaha, sådär då! Då har ni receptet! Dags att provsmaka medans det ännu är lite ljumna! 😛

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00