ANNONS
Integritet på Tailsweep

Och såhär blev resultatet! (Infra chef)

/

Då har vi testlagad med Infra chef! Nu e de gjort o jag har lite mer ”kött på benen” för den var ganska enkel att både använda och snabb att lära sig! Något som däremot var otroligt stressande var att stå å laga mat i passivt tillstånd! TITTA PÅ!!! Hallå??! Då går ju tiden riktigt sakta och man hinner både diska undan skärbrädor, knivar, torka bänkar, duka bordet o få en stund till att stå å titta på! *gaaahhhh* En vanesak skulle jag tro! 😉

Men jag gillar den, mitt lilla ”ufo”, han lyser så gemytligt i köket och susar lite dovt, absolut inget störande ljud. Mer rofyllt, lite som en radio, eller ett sånt där bakgrundsljud man liksom inte kan vara utan! Som TV:n som är påslagen i rummet intill, eller som golvfläkten i sovrummet, eller en snarkande Dalton framåt småtimmarna… Ja, ni förstår!

Den är inte på något sätt jobbig, och den luktar inte friterat, matos eller gatukök! HAPPY!! 😛

Nu till maten då?

  • Benfria kotletter i skivor
  • Klyftpotatis
  • Majskolvar, steklök & broccoli
  • Bearnaisesås
  • (gjord på spisen i kastrull)

Jag fick göra TVÅ ändringar/justeringar!

Det första…
Var att plocka bort broccolin helt å hållet, den passade inte in i miljön med ”grillat”, den ska såklart ångkokas och blir himla bränd om man lägger den på översta gallret med grillvärme så den åkte ner i kokvatten i kastrull istället. Det kunde jag ju ha listat ut från början, egentligen…

Den andra justeringen…
Jag placerade köttskivorna på NEDRE gallret och klyftpotatis, majs och lök på det övre… Fel, fel, fel! Tvärtom ska de va!

Överst är det varmast, och där får köttet fin färg. Underst är det inte liiiiika varmt och där trivs klyftpotatis himla bra utan bli bränd men ändå genomfärdig. Majsen & löken blev också god där nere.

Så hur blev resultatet nu då??
Ja, förutom snabb lärdom och lite justeringar så är jag otroligt nöjd!
Det blev tokgott!!! Vansinnigt, absolut DÖGOTT!!! Och med tanke på att allt fett från köttet droppar från galler till galler och hamnar i botten och att inget fett eller olja är tillsatt så är jag imponerad av smaken! Nicke gjorde vågen, Joline rensade tallriken och både kött och klyftpotatis konstaterades ”godare” än tillagat i ugn och stekpanna. Tjooohoo va roligt de här va!! 😉

Detaljerna…
Infra chefen var inställd på 200 grader och cirka 30 min totalt tog det efter lite justeringar fram o tillbaka för både kött, klyft, lök och majskolvar som jag la ner samtidigt alltihop. (majskolvarna var förkokade). Broccoli och bearnaisesås lagade jag vid sidan om.

Den benfria hela kotlettraden hade jag skurit i ca 2 cm tjocka skivor. Kryddat med torra kryddor som klappades in före jag la ner dom på gallret. (Svartpeppar, flingsalt och grillkrydda). Klyftpotatis, majs och lök la jag på ett teflongaller direkt på det översta gallret som jag klippte till innan som passar perfekt och så lite salt på de.

Köttet överst och klyft. lök o majs underst. Vänd på köttskivorna EN gång under tillagningen. That´s i! Maten är serverad!


Förbereder kotlettskivorna. Snitta fettsidan, annars ”kupar” sig köttet. Salt, peppar och grillgrydda! Klappa in på bägge sidorna.


Broccoli, majs och steklök.

(Vad ska bort?? – Jo, broccoli!!)

😉


Helt galet, totalt fel… Gör om…


Gör rätt!!

😉 Köttet överst. Klyft, majs o lök underst. Så ska de va!


Köttet ska vändas EN gång så bägge sidor får fin yta!


Å då blir det såhär fint! 😛


MUMS!!!! Jag gillar inte ordet MUMS, men här passar det faktiskt in! 😉

Imorgon ska ni få se hur det går att BAKA i en Infra chef!

12
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00