ANNONS

Infra Chef! Husvagns-mat-apparaten! :)

/

Tack snälla ni för alla trevliga kommentarer och hälsningar och gratulation och för alla tips angående denna pryl jag fick när jag fyllde år!

Imorgon tänkte jag prova den för första gången, har provkört den en gång o det är som ett litet ufo som lyser i orange i köket och ”väser” som ett norrsken! Himla mysig grej att titta på! 😉

Satt och googlade förut och vet ju att jag sett TV-reklam om den med Mr T, fast då heter den ”Flavorwave turbo”.

Den här heter Infra Chef, och det finns en uppsjö av videor om man söker på de också! Blev förvånad över hur mycket man faktiskt kunde laga i en sån här, och det ska faktiskt bli himla spännande!

T ex; 

  • Baka bröd, frallor, scones
  • Muffins, kakor, kanelbullar
  • Pizza, paj
  • Stora stekar, hel kyckling – Grillad!
  • Köttskivor, pommes, klyft, chips
  • Koka ägg
  • Ris, grönsaker, fisk – Ångkokt!
  • Bakpotatis, majskolvar, rotfrukter
  • Knapersteka bacon, torka svamp, frukt
  • Tillaga köttgrytor, soppor 

Det fiffiga är ju också att man tydligen kan stoppa ner allt i den som man kan ha i en vanlig ugn. Alltså ugnsfasta keramikformar, sockerkaksformar, silikonformar, teflongaller (som vi ofta hade på grillen i somras) osv…

Glasskålen är på 12 liter så det finns gott om plats. Speciellt teflongallret ska jag använda, håller på diska av det nu och ska böja till en rund form som passar i den så man kan ha både pommes, grönsaker, lök och annat smått på utan att det ”trillar” igenom de stora gallret.

Stor tack till Christa för en otroligt välbeskriven info och till er andra med erfarenhet! Bara ös på med fler tips om vad man kan laga och kanske nån fiffig grej den är extra bra på?

Jag kan tänka mig att det tar ett tag innan man lär sig ”tillagnings-tiderna” för alltid går ju sååå mycket snabbare, som en helstekt kyckling tex som jag i vanlig ugn kör på 175 grader ca 1½ tar här alltså bara 15 min! 😉

Fredagsmiddan då?? 
Jag tror det lutar åt ryggbiff, pommes, grönsaker och bearnaisesås imorgon! Fiffigt med allt i samma ”ugn”, förutom såsen då!
Hoppas den inte luktar ”gatukök” som en fritös bara! 😉

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00