Småplättar, pannkakor eller bara plättar med sylt & grädde!

När jag var liten stekte ofta min gammelmormor Ottilia småplättar till mig när hälsade på… Hon visste att de va småplättar jag ville ha för varje gång jag skulle komma så stod där en gul margarethaskål förberedd i kylskåpet med plättsmet och en spiralvisp i! 😉

Hon frågade mig varje gång, ”Hur många ska du orka med idag då??” Å jag åt plättar så det rök ur öronen!! Grädde och sylt fick jag inte, det var strösocker och bregott som serverades till och jag minns det som igår, hur ljuvligt dom smakade och jag kunde ibland känna av doften när jag klev in genom ytterdörren att hon redan stod vid spisen och stekte…

Här hemma blev det bland annat plättar idag, med sylt och grädde. Det är inte så vanligt med just socker + smör här nere i söder som det är i norrland! För att inte tala om hur gott det är med hjortronsylt till småplättar!

Men vad säger ni?? Småplättar? Småpannkakor? Plättar? 😛

Plättar ska stekas på en gammal gjutjärnslagg, då smakar dom som bäst!


Ikväll har jag dessutom lagt ihop en rund smörgåstårta som vi ska ha imorgon för tant Nilsson ni ser här fyller nämligen TRESIFFRIGT imorgon! 3+3= 33! 😉

 1. madelin skriver:

  ung du ser ut, under 27 år skulle jag ha gissat

 2. Vilket vackert kort på dig!!!

 3. Anna J skriver:

  Jag säger plättar men det verkar som om kärt barn har många namn. 🙂

  Det som är allra godast till plättar, i mitt tycke, är hemmagjord blåbärs- eller drottningsylt. Mmmmmm!

  Grattis i förskott! Hoppas du får en härlig födelsedag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..