Korvgrytan Nilsson! En sån där lite syrlig gryta med syltlök, paprika, cornicohns, jalapeno o sånt! ;)

Är ni redo för lite korvgryta?? Trodde väl de! 😉 Korv i mustig buljong, krispiga cornichons, smak av paprika och tomat, lite hetta från jalapeno och härlig milda, små syltlökar! Alldeles perfekt nu när man fryser om tårna, värme behöver ju även fyllas på, på insidan! Faktum är att barnen gillar grytan med alla ”konstiga” syltade och picklade ingredienser, sålänge inte korven är kryddstark! Därför blev det en variant på helt vanlig frukostkorv, och scans tjocka grillkorvar med tunnt skinn, å vips så slank grytan ner i ett nafs! Fiffigt! 😉

6 port
Det här behöver du :

800 gram valfri korv (Jag använde hälften tjock frukostkorv, hälften scan tjock grillkorv)
2 gul lök
1 röd paprika
3 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 dl ketchup
8 dl kraftig köttbuljong
1 dl grädde
1 burk minimajs
1 dl syltlök
1 msk jalapeno
Salt & peppar
Persilja (strössla över som garnering) 

GÖR SÅHÄR :
Skär korven i skivor. Skala och hacka löken grovt. Hetta upp en stekpanna med höga kanter, eller en traktörpanna. Fräs på korv och lök tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt tomatpuré, oregano, ketchup och köttbuljong. Låt grytan få koka upp, sänk sedan värmen och låt småputtra ca 10 min. Tillsätt grädden och ev. redning för tjockare konsistens på såsen. Minimajs, syltlök och jalapeno lägger du i precis på slutet strax före servering. Smaka av med salt och peppar. servera med ris!

Ingredienserna till korvgrytan; Tomatpuré, paprika, lök, jalapeno, syltlök, minimajs och cornichons.

Korv och lök får fräsa ihop först av allt en stund!

Sen tillsätter man tomatpuré, oregano, ketchup och buljong… Låt koka upp och sänk sen värmen.

Rör ner grädde, smaka av med salt och peppar. Eventuell redning och i med dom sista ingredienserna strax före servering!

Smaklig korv! 😉

  1. Natasha skriver:

    Eftersom du är min största förebild på nätet när det gäller matlagning, så tänkte jag faktiskt be om råd. Ska bjuda på middag till helgen. Har en ryggfilé från vildsvin (som jag varit med från jakt till frys…:)) som jag tänkte använda. Problemet är att jag aldrig tillagat en filé i hela mitt liv! Är en höjdare på grytor av alla de slag, men jag vet verkligen inte hur man ska göra med en filé! Klarar inte av att det är rosa/rött men gärna precis på gränsen…hur många grader ska det vara för att inte vara rosa? Gjutjärnsgryta med morötter? (tål inte vitlök eller gul lök, röd funkar dock) Snälla, har du något tips på vad jag kan göra?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..