ANNONS

Tomatsoppa med små pastasnäckor med smak av paprika & chili

/

Regnrusk och soppa är något som hör ihop, så är det bara! Med dagens oväder och en god vän på lunch tyckte jag nog att just en het, mustig soppa kunde passa bra! Och med ett gott knaprigt vitlöksbröd av surdeg som jag rostade i ugnen blev vi mer än mätta. Riktigt gott med lunch, som jag ofta annars har en tendens att ”hoppa över” när jag jobbar hemma själv, men de rådde vi ju bot på idag!

Pasta i soppa tycker jag är gott och blir extra matig och då kan man dessutom skjutsa på med lite extra fart av chili eftersom pastan mildrar smaken i munnen! Tycker dock de kan va knepigt att hitta dom där riktigt små makaronerna som blir lagom stora, dessa små snäckor var perfekta. Ungefär så perfekta att det fick plats fyra stycken på en sked, så förstår ni bättre! 😉

Det här behöver du : 
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 solo vitlök
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 burk mutti pomodorini di collina (körsbärstomater)
1½ liter kraftig grönsaksbuljong
Salt & peppar
3 dl små pastasnäckor
ev. persilja

GÖR SÅHÄR : 
Skala och skär löken fint. Skölj och hacka paprika och vitlök. Fräs på allt i en stor kastrull så löken blir genomskinlig. Tillsätt chilisåsen, socker, rödvinsvinäger och tomatpuré och rör om. Slå på burken med tomater och tillsätt buljongen. Sänk värmen och låt allt få koka ihop ca 45 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de små pastasnäckorna precis på slutet, de behöver bara ca 3 min, sen är soppan klar! Strö över lite persilja för lite extra ”piff”! 😉

Små, små pastasnäckor. (i Jolines lilla hand)


Servera med krispigt vitlöksbröd!

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00