Kanelbullar på 10 min!

Igår på jobbet, och kanelbullens dag till ära köpte jag ett par rullar färdigkavlad deg på netto för 10kr/st och bakade ut ett gäng! Inte så tokigt ändå! Det tar inte mer än 15 minuter så står bullarna på bordet, färdiggräddade och doften av kanel kan inte förmå någon att låta bli att provsmaka! 😉

PLUS
En hemmagjord bulldeg finns det inget som slår, men har man bråttom, eller får oväntat besök eller vill bjuda jobbarkompisarna på nygräddade bullar så kan man faktiskt fixa det på lunchrasten!

MINUS
Ett litet minus för att degen såklart innehåller lite av varje som man inte har i en hemmagjord deg, och för att dom inte jäser upp lika mycket i ugnen. Men det blir trots allt ett gott betyg och riktigt goda bullar!

Har ni provat detta nån gång?  

En rulle ger ca 12 kanelbullar! Degen ska bara rullas ut och sen brer man på sin egen fyllning, vilken man vill ha. Rulla ihop, skär upp och lägg i bullformar. Grädda direkt i 220 grader ca 10 min.

För en helt otroligt god, och hemmagjord bulldeg rekommenderar jag det här receptet >> 

 

 1. Oj, det här var något nytt! Kan ju också passa dem som annars aldrig ens skulle våga sig på att baka en egen deg!

  Ett tips förresten! Kolla in på min blogg om du är sugen på gratis choklad från Fazer 🙂

 2. aNNA skriver:

  och jag blev så sugen på att köpa och testa så ag tvingade maken att stanna vid ett av Netto butikerna i väcjö .. men de var slut i omsdags..och idag var jag i stan igen och var tvungen att kika in i det andra Netto butik som finns men de var slut där med och kommer inte hem igen … hoppas på tur nu att de finns i Färjestadens nya Netto butik när vi kommer ner till stugan imon … hihiiii

 3. Jag älskar riktigt goda kanelbullar, men har insett att jag inte är bra på att baka dem själv 🙁
  Köpte färdiga bullar på Ica i måndags som inte heller var goda.
  Jag är egentligen emot sånna här produkter, men jag ska prova och se om jag tycker att de blir goda innan jag dömer ut dem helt.

 4. Va nära på att köpa en sån rulle på netto idag, 10kr… Inte farligt alls (och nästan allt som sparar tid är ett plus!)

 5. Linnea skriver:

  Håller med Mats till 100%. Tänk så mycket onödiga matprodukter det finns nu. Ihopblandad pannkakssmet t ex. Hur jobbigt är det att vispa ihop mjöl, ägg och mjölk? Det märkliga är att det förmodligen säljs….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..