Kanelbullar på 10 min!

Igår på jobbet, och kanelbullens dag till ära köpte jag ett par rullar färdigkavlad deg på netto för 10kr/st och bakade ut ett gäng! Inte så tokigt ändå! Det tar inte mer än 15 minuter så står bullarna på bordet, färdiggräddade och doften av kanel kan inte förmå någon att låta bli att provsmaka! 😉

PLUS
En hemmagjord bulldeg finns det inget som slår, men har man bråttom, eller får oväntat besök eller vill bjuda jobbarkompisarna på nygräddade bullar så kan man faktiskt fixa det på lunchrasten!

MINUS
Ett litet minus för att degen såklart innehåller lite av varje som man inte har i en hemmagjord deg, och för att dom inte jäser upp lika mycket i ugnen. Men det blir trots allt ett gott betyg och riktigt goda bullar!

Har ni provat detta nån gång?  

En rulle ger ca 12 kanelbullar! Degen ska bara rullas ut och sen brer man på sin egen fyllning, vilken man vill ha. Rulla ihop, skär upp och lägg i bullformar. Grädda direkt i 220 grader ca 10 min.

För en helt otroligt god, och hemmagjord bulldeg rekommenderar jag det här receptet >> 

 

 1. Det har jag aldrig sett. Kan ju vara smidigt att ha hemma… Fast egengjorda är ju godast så klart! Är den frysbar föresten? Vad tror du?

 2. Aldrig sett. Men smart om man har ont om tid och om man som jag inte gillar att bli degkladdig om händerna. 🙂 Ska helt klart testas, så tack för tipset!

 3. En lagom stor ”sats” när man sällan eller aldrig fikar…

  Här i Tyskland finns många olika färdiga degar, även till små franskbröd och liknande, men bullar vet dom inte vad det är 😉

  Texten ser dansk ut…? Här i Burg på Fehmarn finns Fleggaard, mest känt bland svenskar för den billiga alkoholen, men de har även andra saker! Kanske får ta och titta där.

  @Åsa
  Klart är det bättre än helt färdigköpta – dessa luktar säkert åtminstone som *riktiga* kanelbullar när de gräddas 🙂

 4. Jag tyckte att idén är supersmart. För en sån som jag – som bor i lägenhet och bara har en halv kyl och en halv frys – sätter inte gärna igång och bakar ett stort lass… Det är inte värt tiden när man ändå måste bjuda bort allt. En sån där rulle kan man ju klämma in 🙂
  Det är extremt frustrerande när jag faktiskt GILLAR att baka, och dessutom är uppvuxen i ett hus med dels en vanlig fullstor frys i köket. Sen TVÅ frysboxar som kan fyllas. Jag SAKNAR det!

 5. Men är det inte mer praktiskt att ha färdiga och frysta bullar bara istället för en halvfärdig variant? Eller tänker jag för ”manligt” nu? 🙂

 6. Mats!
  Visst är det oerhört praktiskt att ha färdiga kanelbullar i frysen, bara att ta upp o tina! OM man nu har de i frysen vill säga! Detta är väl mer ett av alternativen ”om-inte”… Men om det är vidare manlig vette tusan! 😉

  Husmorsan!
  Så sant!
  /Linda

 7. Har aldrig provat denna variat men håller med i vad Tomtens Dotter skriver, mycket smart om man har små frysar!

  Kommer inte ihåg om jag har berättat men du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234

  Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det 🙂

  För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

  Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg 🙂

 8. Håller med Mats till 100%. Tänk så mycket onödiga matprodukter det finns nu. Ihopblandad pannkakssmet t ex. Hur jobbigt är det att vispa ihop mjöl, ägg och mjölk? Det märkliga är att det förmodligen säljs….

 9. Jag älskar riktigt goda kanelbullar, men har insett att jag inte är bra på att baka dem själv 🙁
  Köpte färdiga bullar på Ica i måndags som inte heller var goda.
  Jag är egentligen emot sånna här produkter, men jag ska prova och se om jag tycker att de blir goda innan jag dömer ut dem helt.

 10. och jag blev så sugen på att köpa och testa så ag tvingade maken att stanna vid ett av Netto butikerna i väcjö .. men de var slut i omsdags..och idag var jag i stan igen och var tvungen att kika in i det andra Netto butik som finns men de var slut där med och kommer inte hem igen … hoppas på tur nu att de finns i Färjestadens nya Netto butik när vi kommer ner till stugan imon … hihiiii

 11. Oj, det här var något nytt! Kan ju också passa dem som annars aldrig ens skulle våga sig på att baka en egen deg!

  Ett tips förresten! Kolla in på min blogg om du är sugen på gratis choklad från Fazer 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..