Skogssvamp-toast på vitlöks-rostat surdegsbröd


Fredagskvällens godaste… Skogssvamps-toast, rostat surdegsbröd med olivolja och vitlök. Toppad med färska tomater, svampröra med philadelfiaost och krispig lök! Himmel så gott, enkelt och helt oemotståndligt!! Skogschampinjoner smakar så mycket mer och är en av mina många höstfavoriter! Surdegsbrödet är bakat med honung och timjan och gjorde sig riktigt bra till kvällens toast! Do it!! 😉

Det här behöver du : 
2 skivor sudegsbröd
1 msk olivolja
½ vitlök solo, finriven
2 små kvisttomater

150 gram färska skogschampinjoner
1 klick smör
1 vitlök solo, finriven
3 små schalottenlök
3 msk pihiladelfiaost eller annan creme cheese naturell
2 färska salladslök
Salt & peppar
Klippt gräslök

GÖR SÅHÄR : 
Förbered svampen, pensla bort ev smuts och skär i skivor. Finhacka schalottenlök och grovhacka salladslöken. Skär surdegsbrödet i skivor och lägg på plåt med bakplåtpapper. Värm ugnen till 250 grader. Ringla olivolja över bröden, och gnid in med finriven vitlök.

Medans brödskivorna rostas i ugnen, fräs på champinjonerna i torr stekpanna. Tillsätt en klick smör när de vätskan ur sig och minskat i storlek. Lägg i vitlök, finhackad schalottenlök och låt allt fräsa ihop en minut. Ta stekpannan från plattan och rör ner philadelfiaost och salladslök, krydda med salt och peppar. Smaka av.

Ta ut brödskivorna ur ugnen. Skiva över tomaterna. Lägg svampröran ovanpå, toppa med klippt gräslök. Ät och njut! 🙂


Surdegesbrödet ”Eketorp-limpan”är köpt och bakat av Öländska Bröd. Hur gott som helst, bakat på bl a. kornmjöl och med smak av honung och timjan.


Skogschampinjonerna! NU ska vi frossa! Dessa är riktiga läckerbitar!


Skogschampinjonerna har fått fräsa i smör, smaksatts med schalottenlök, vitlök, philadelfiaost och salladslök. Salt och peppar…


Jaa… Nu är det eran tur! PROVA!! 😛