ANNONS

Vita kroppkakor

/

Gokväll alla goa bloggläsare! Ikväll bjuder jag på en favorit i repris;

vita kroppkakor

! Joline & jag är helt ensamma hemma då Nicke fick en flyttresa med lastbilen på jobbet och kommer inte hem förrän på fredag! Så nu får vi försöka rå om oss själva ett par dagar. Idag har vi varit på fotouppdrag med liten labradorvalp! Ohh gud va man blir valpsjuk efter att fått gosa med en sån liten ett par timmar… Dalton var väl inte överväldigad av dofterna när vi kom hem, han nosade snabbt igenom oss sen gick han sin väg, lite purken… 😉 Nåja, de får dröja några år innan vi plockar hem en till boerboel i huset!

Väl hemma så kokade vi kroppkakor. Med färdigkokt kall potatis i kylskåpet så går det i ett nafs allting! Bara pressa potatisen, blanda med ägg och lite mjöl. Rulla bollar, fylla med fläsk och ner i kokande vatten ca 10-15 min och middagens är serverad! Ikväll ska vi mysa i soffan och göra oss lite goda

”isbolls-drinkar”

som ni ska få se mer av lite senare! Ha en fin kväll allihopa! 

ca 20 st
Du behöver :
Ca 1,5 kilo kokt potatis (föredrar asterix)
5 dl vetemjöl
3 ägg
500 gram rimmat sidfläsk
2 gula lökar
15 kryddpepparkorn (grovmalen)
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Skär fläsket smått. Stek i stekpanna med finhackad lök och kryddpepparn. (Du kan även använda ”ostekt” fyllning, det är en smaksak) Låt stå och svalna. Pressa eller riv den kalla kokta potatisen, blanda med vetemjöl och ägg och salt. Arbeta ihop degen så den blir smidig och lätt att jobba med. Forma små bollar med fläsk inuti. Lägg i kokande vatten, låt sjuda ca 10-15 min. Färdiga att avnjutas, eller frysas in för att sedan stekas i halvor!


Passa på att göra vita kroppkakor när du har mycket överbliven kokt potatis! De går utmärkt att frysas ner.

Recept på ÖLÄNDSKA kroppkakor hittar du här >>

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00