Strand-picknick & loppisfynd!

Hej alla goa bloggläsare! Nu har jag jobbat färdigt för den här gången och har några dagars ledighet! Ska bli sååå skönt! Tilllbaka i rutan, tillbaka i köket och tillbaka hemma!! 

Har en hel del spännande recept som kommer framöver, o alldeles nyss så har Joline varit i farten och bakat bröd! Dom ligger på jäsning just nu, jag tänkte hon skulle få blogga och skriva om det helt själv lite senare! 😛

Men nu bjuder på ett par bilder från vår lilla tripp till norra ön i söndags. Vi åkte till marknaden i Byxelkrok och gjorde ett litet picknick-stopp på stranden i Sandvik på vägen hem. Gurksandwich, kanelbullar & saft!

Sen är jag så himla glad över mitt loppisfynd jag hittade på markanden också. Ett rånjärn, eller rånlagg vad man nu kallar dom. Ni vet såna där fina gräddade rån, supertunna ihoprullade med vackra mönster man äter till glass eller rullar dom som strutar och fyller med sylt & grädde! Har länge, länge, letat efter just exakt ett sånt här från Skeppshult, men de är svindyra! På second hand o andra loppisar har de legat runt 500-lappen ibland mer… Nya kostar de ca 500kr, men jag vill ha ett GAMMALT! Å detta fyndade jag för ynka 50kr!! Så nu ska här bakas rån… Inte på spisen utan över öppen eld såklart! 😉

Öland visar sig ibland från sin absolut vackraste sida enligt mig… Foto-himmel, regn i luften, och ljuset är bara så magiskt vackert!! Det öländska norrskenet…

´
Utsikt från stranden över Sandviks hamn.

Och mitt vackra rånjärn!!  Är det nån av er därute som vet om nåt riktigt gammalt, traditionellt recept på rån-smet eller kanske har en farmor eller gammelmormor som vet!!?? Skulle bli såååå tacksam om jag fick ett gammalt recept till mitt gamla rånjärn! 😛

 1. Ingegerd!
  Tusen tack!! 🙂
  /Linda

 2. Du ville ha ett recept på krumkakor.2ägg 2kk socker 1kkp smält smör,1kkp vatten,2kkp vetemjöl,1kkp potatismjöl,vanilj efter smak.Vispa ägg socker lite lätt poröst.Blanda alla ingredienserna,Grädda på struvjärn.Har gjort det en massa gånger det går inte att misslyckasMen man får inte ha plattan för varmCa på 4 om man ha induktinhäll.Glöm inte att vända järnet på plattanMvh .

 3. Maria skriver:

  Till Jul används vårt rånjärn flitigt. Här är två gamla recept som jag fått av min mamma fått det av sin mamma…

  Smörgåsrån
  3 kkp vatten
  2 kkp rågsikt
  1/2 kkp mjöl
  1 tsk socker
  1/2 tsk salt
  75g smör

  Rullrån
  1 kkp smör
  1 1/2 kkp vatten
  1 kkp socker
  2 kkp mjöl
  Rulla i hop dem när de är varma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..