Hade lika väl kunnat låta bli att skriva…

Foto: Rebecca Blackwell / AP vid Läkare utan gränsers sjukhus

Kryddburken är en matblogg, javisst! Å självklart hade jag kunnat låta bli att skriva det jag nu ska skriva, men det gör jag inte! Jag kan inte, därför jag går inte oberörd från det som händer. Kryddburken är inte bara ett domännamn i cybervärlden som spottar ut recept för att inspirera… JAG, Linda, Maria, Elisabeth Nilsson (född Larsson) finns ju här bakom skärmen och jag har också känslor och fungerar precis som alla andra mänskliga varelser. Men när inte JAG fungerar så fungerar inte heller Kryddburken! Och att tvinga mig att skriva och låtsas vara positiv och inspirerat skriva om recept det går inte… JAG kan iallafall inte de!

Jag är ingen maskin som levererar recept och lockande bilder på löpande band bara för att jag driver Kryddburken, jag är precis som alla andra och just nu har jag ingen lust! Jag kan inte bortse från allt tråkigt som händer runtomkring oss…  Jag har ingen inspiration. Jag är inte heller riktigt glad… Istället för ni ska undra varför jag inte uppdaterar så delger jag er mina tankar om varför det står still just nu…

Tankar och energi går oavkortat åt till de dom bör och inte till trevliga recept här på kryddburken.

Ingen har undgått den fruktansvärda slakt av människor för exakt en vecka sen på Utöya i Norge där terrordådet av Anders Behring Breivik krävde 68?, 77?? unga människors liv…

Samtidigt matas vi med helt ofattbara bilder på undernärda barn från svältkatastrofen i Afrika… En nära vän fick ett tragiskt dödsbesked i veckan och tiden liksom stannar upp…

För att påminna oss om tillförsikt och eftertanke?!
Att ta vara på det vi har, inte ta något för givet. Leva här och nu och älska dina närmaste som om det vore sista dan i ditt liv…

Har du tänkt efter?? 

I eftermiddag/kväll har jobbat lite extra, jag har en ledig helg framför mig och ser såklart framåt och bidrar med det jag kan för att hjälpa och stötta! Gör det DU också! Jag är snart tillbaka…

Svältkatastrofen i Afrika (Radiohjälpen)
Du kan rädda människors liv genom att sms:a 50, 100 eller 200 kr till nr 72 999
eller betala till plusgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506.

 1. Lena skriver:

  Hej!
  Nej någon maskin kan du aldrig bli och inte är du det heller. Din blogg är fantastisk, enligt mig. Jag är mycket tacksam att du driver en sådan underbar blogg som Kryddburken, för det ger mig inspiration till livets goda. Men man kan inte undgå att bli berörd allt som händer runt om oss.
  Men vi kan göra det vi kan. Skänka pengar tex. Så fortsätt skriva i din blogg när helst du har tid och inspiration.
  Lycka till!!
  /Lena

 2. Åsa skriver:

  Bra att ni som har bloggar tar upp det här med svältkatastrofen om att skänka pengar. Tänk på det alla bloggare. Tack Linda.

 3. Jag bidrar varje månad, det har jag gjort länge. Svältkatastrofen har pågått länge. Jag kan inte låta bli att undra lite över bilden, just den bilden visades på Underbara Claras blogg också i syfte att man ska lämna ett bidrag. Är det nån kampanj som bedrivs eftersom den visas på en del bloggar? Tycker det är ledsamt att liksom rida på vågen av det som hänt i Norge.

  1. Mig veteligen är det ingen kampanj som bedrivs. Det är en bild från en fotograf på Aftonbladet enligt bildtext ovan. Mitt inlägg handlar om det som uppmärksammat extra mycket den senaste tiden, bland annat Norge och som bilden hänvisar till Afrikas svältkatasrof… Av det skäl att det finns just insamlingar och hjälpverksamhet kring de svältdrabbade valde jag att använda den bilden och det är på något sätt inte meningen att ”rida på någon väg” med tanke på min rubrik och det jag skrivit.
   /Linda

 4. Emmy skriver:

  Så bra skrivet! Jag har också blivit så illa berörd av allt hemskt på nyheterna. Vi kan alla hjälpa till och bidra.

 5. Julia skriver:

  Jag är nog en av era yngre läsare (15år) och jag måste säga att ta paus så länge som det behövs. Jag och de flesta andra (tror jag) uppskattar detta inlägget jättemycket. Det är bra att öppna sina egna och andras ögon. Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..