80-tals klassikern – fylld franska


Kvällsgott-tips kommer här! En supergod franska med baconfyllning som får gratinera i ugnen, den perfekta kvälls-mys-mackan om man tröttnat på ”vanliga” varma mackor! Trevlig 80-tals klassiker som mycket väl tål att dammas av ibland! 😉

Receptet kan du variera med just den fyllning du vill ha. Köttfärs, skinka, renskav, kyckling, svamp etc etc…

4-6 port
Det här behöver du :
1 franska
150 gram bacon
1 gul lök
Inkråmet av 1 franska
1 msk oregano
Salt & peppar
1 stor tomat
1 liten burk ananasringar
3 ägg
4-5 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
Bakplåtspapper

GÖR SÅHÄR :


Skär av ett lock på franska. Gröp ur inkråmet med en gaffel. Skär bacon och lök i mindre bitar och stek i stekpanna tillsammans med inkråmet. Krydda med oregano, salt och peppar. Fyll franskan. Tärna tomat och ananas och lägg över. Vispa ihop äggen med gräddmjölken och häll i. Brödet suger åt sig mycket vätska så häll på så mycket att det precis rinner över. Riv över osten och lägg på locket. Knyckla ihop ett bakplåtspapper och skölj det noga under kranen så det blir riktigt mjukt och blöt. Slå in franska i det blöta bakplåtspappret och gratinera i ugnen 200 grader ca 20-25 min. Det blöta pappret håller franska mjuk och fin inuti och ger en god knaprig yta!


Bacon och lök!


Franskan fylls…


Och toppas med tomat, ananas, riven ost, ägg och gräddmjölk.


Packa in franskan i det blöta bakplåtspappret. Sen skjuts in i ugnen ca 20-25 min i 200 grader.


Under tiden hyvlar jag vitkål och hackar persilja. Dressar med ättika, rapsolja, svartpeppar, salt och en liten nypa socker. Suuuuupergott till ”varma mackor” och så enkelt!


Varsågoda! 😛