Loppisrunda på Öland och värsta glass-stoppet!


Dagens lilla utflykt på ön är gjord! Medans min kära gubbe hjälpte en kompis att laga bil så drog vi på utflykt helt själva! En loppisrunda på Öland,

(de kan bli många rundor hit o dit, för hela ön kryllar av loppis-skyltar)

och ett glass-stopp som hette duga så är vi nu väldigt nöjda med dagen efter en mysig avslutning på lördagskvällen hemma vid muurikkan! Borta bra men hemma bäst. Å även om det är mycket folk på ön just nu så är det ändå mer utspritt på norra öland så jag klarade av det galant faktiskt, utan att få rasieriutbrott av allt vimmel av folk och köande i trafiken! 😉Ett favoritställe vi har är ”Gammalt & Nytt” i Hörlösa, man svänger vänster strax innan Källa om man kommer söderifrån. Där finns allt och i såna mängder och små pinaler att man blir alldeles vimmelkantig. Jag letade efter en stor emaljgryta, ni vet en sån där hederlig benvit med ljusgrön kant. Hittade en hel del små kastrullen av denna sort men inte vad jag var ute efter.

Ett kakfat i våningar som man limmar ihop hade jag också i baktanken som ett litet pyssel-projekt och då vill jag att alla fat och assietter ska gå i samma färg, och som jag hade tänkt i koboltblått fanns det inte så mycket utav. Även att jag inte hittade vad jag sökte så är det alltid kul att gå och titta och begrunda och se historierna fladdra förbi och man drömmer sig bort i en annan värld på en sån här gedigen loppis! Helt klart värt ett besök! Joline fyndade dock en cd-skiva ”Absolute PARTY PARTY” som vi spelade på hög volym hela resan hem! 😛

Framme i Källa parkerade vid på ”Källa glassgård” och blev väldigt trevligt bemötta av duktig och påpasslig personal som genast mötte oss med ett leende och bad oss slå oss ner.

Vi fick varsin meny! Haha!! Göta petter säger jag bara, vilken meny sen??! En sisådär 30 glass-sorter i olika utförande och samtliga med bilder och ölands-anknytna namn! Detta tyckte barnen var superkul. Priserna låg från ca 50kr/st upp emot över 200kr/st för en glassmeny! Riktigt kul att se alla kreationer och påhittiga ideér i deras sortiment.

Barnen fick peka och välja precis vad dom ville ha, men inte de absolut dyraste glassarna över 150-200kr!Servicen på detta ställe är riktigt trevlig och man känner sig ordentligt uppassad och kungligt serverad tjusiga glassar vid bordet. Betalning och ”välkommen åter” sköttes riktigt snyggt. (Här tar dom kortbetalning vid bordet dessutom) Här behövde man inte sitta och vänta, personalen hade tentaklarna utfällda om man säger så! 😛 Blev väldigt positivt överraskad! Att notan för tre glassar slutade på strax över 300 kronor, tja…. Lite dyrt, men ibland ska man unna sig lite lyx tycker jag och här blev man inte besviken! Man ska dock se till så man är REJÄLT glass-sugen innan man gör ett stopp!

Lekpark, lekrum, fina toaletter, trevlig, mysig atmosfär, helt suverän personal och uppassning – ja, då kan de få kosta lite! Helt klart en minnesvärd upplevelse för barnen!


Gammalt & Nytt i Hörlösa! Joline är på språng! 😛


En bråkdel av lokalerna med prylar…


Framme vid Källa glassgård!


Källarmusen! 😛 Med massa godis, kex, lakritssnören…


Hula-hula!! 🙂 Ananas-smak!


Glassgården är både vacker och barnvänlig!