ANNONS

Hallonrutor med marshmallow fluff glasyr

/

Vill ni ha ett riktigt sött, fluffigt och somrigt recept på kaka i långpanna med sommarens söta bär, då ska ni fortsätta läsa! 😛 Detta är något för alla gottegrisar där ute, en riktig karamell på fikabordet!! Kakan är en enkel långpanna med hallonrutor, glasyren är något i en klass för sig med marshmallows fluff och ännu mera hallon! Bären kan du självklart byta ut mot de du själv gillar bäst.

Och även om det nu finns mängder med färska hallon, blåbär och jordgubbar så har jag valt att baka på frysta bär endast för att ge er ett recept som kan bakas året runt! Det är stor skillnad att baka med färska eller frysta bär då dom frysta saftar av sig mer och blir mer rinnigare i konsistensen.

ca 25 rutor
Det här behöver du :
3 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
4 dl frysta hallon

GÖR SÅHÄR :

Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Rör till en slät smet. Häll smeten i långpanna (30*40 cm) med bakplåtspapper. Lägg de frysta hallonen uppepå och grädda i 25-30 min i 175 grader.  Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren.

Marshmallow fluff glasyr med hallon :
150 gram rumsvarmt smör
5 dl florsocker
3 msk marsanpulver
1 burk marshmallow fluff (213 gram)
3 dl frysta hallon

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör, florsocker och marsanpulver med elvisp så det blir vitt och luftigt. Rör ner marshmallow fluff och hallonen. De får gärna ha tinat något innan de rörs ner, häll bort saften om de blivit för vattniga. Blanda glasyren lite slarvigt och bred ut på kakan. Skär i rutor och servera!

Kakan ska nu gräddas!

Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.

En burk marshmallow fluff, finns i de flesta mataffärer och även med olika smaksättningar.

En riktigt somrig kalaskaka! 😛

22
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00